Noi servicii sociale la Timișoara

asistenta sociala

Direcția de asistență socială a municipiului Timișoara a aniversat, ieri, la sediul primăriei, 21 de ani de la înființare.

Cu acest prilej, în sala de consiliu a fost anunțată lansarea a două noi servicii sociale, precum și a revistei anuale a instituției.

Cei 21 de ani de asistență socială au fost marcați și printr-o inedită expoziție de fotografie, care poate fi văzută tot la sediul municipalității, prin care a fost ilustrată istoria asistenței sociale în orașul de pe Bega.

CITEȘTE ȘI: Atenție dacă staţi în chirie sau v-aţi închiriat apartamentul. Anunțul făcut de ANAF

În cadrul Complexului de servicii pentru persoane vârstnice „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, va exista un nou serviciu, cel de teleasistență. Acesta le va permite beneficiarilor să sesizeze autoritățile în cazul în care se află într-o situație de urgență medico-socială, prin simpla apăsare a unui buton aflat pe o brățară.

În acest sens, vor fi puse la dispoziția beneficiarilor 60 de aparate de telefonie mobilă, prin intermediul cărora li se va monitoriza locația, dar și comunicarea cu serviciul de teleasistență. De asemenea, în cadrul Complexului de servicii pentru copii „Sf. Nicolae”, a fost deschis un centru de zi pentru copiii străzii.

Revista direcției, intitulată „Șlefuitorii de suflete”, a apărut într-un format integral color și are 30 de pagini, în care este prezentată o radiografie a sistemului de asistență socială și a acțiunilor întreprinse la nivelul fiecăruia dintre cele 11 servicii sociale oferite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns