Noi restricții: din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus se închid restaurantele și cafenelele din mai multe localități din vestul țării

Mii de agenți economici ar putea fi obligați să dea înapoi sumele primite ca ajutor în pandemie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis să restricționeze activitatea restaurantelor și cafenelelor în spaţiile interioare din Petroşani, din cauza creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Două ţări importante din Europa revin la starea de urgență! Mască peste tot, chiar şi căsătoriile şi înmormântările vor fi oprite

O hotărâre similară a fost luată de membrii CJSU Hunedoara şi pentru alte 11 localităţi din mediul rural în care incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit pragul de 1,5 la 1.000 de locuitori.

Este vorba despre Băiești, Câmpu lui Neag, Dâncu Mic, Fintoag, Galați, Livadia, Mihăileni, Obârșa, Pricaz, Subcetate, Totești.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, restricţiile se aplică în acele localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu COVID-19, în ultimele 14 zile, depăşeşte valoarea de 1,5 la 1.000 de locuitori.

Conform datelor Grupului de Comunicare Strategică, de la debutul pandemiei de COVID-19 în judeţul Hunedoara au fost consemnate, până astăzi, 2.280 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 23 sunt cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

Restaurantele și barurile de interior din șapte localități din Arad se închid, timp de o săptămână, din cauza numărului mare de infecții cu coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat această decizie în cazul unităților de alimentație publică din Lipova, Almaș, Cărand, Livada, Seleuș, Vinga și Zimandu Nou, după ce a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori, în ultimele 14 zile. Măsura intră în vigoare miercuri și expiră în 6 octombrie.

sursa: radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns