NOI PROTESTE ale sindicaliștilor din Sănătate

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas pichetează din nou, marţi, sediul Ministerului Sănătăţii, nemulţumiţi că nu au ajuns la o înţelegere cu ministerul pentru începerea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă.

Sindicaliştii au avut luni întâlniri reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii în urma căreia nu au ajuns la o înţelegere, întrucât reprezentanţii ministerului nu ar dori începerea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, ci crearea unui grup de lucru în care să se poarte discuţii.

În aceste condiții, va continua seria de proteste de la Ministerul Sănătăţii, însă nu se pune problema unei greve generale. Potrivit oficialilor Sanitas, se va lua în calcul acest lucru după 1 ianuarie 2017.

După discuţiile cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declara că începerea negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă înainte de aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale ordonatorilor de credite ar fi un act ilegal.

Sindicaliştii au pichetat sediul Ministerului Sănătăţii şi în zilele de 22 şi 29 noiembrie.

Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas, a susţinut, săptămâna trecută, că sindicaliştii nu vor să negocieze salarii, ci alte probleme, precum concediile de odihnă şi materialele pentru spitale.

„Domnul ministru spunea, într-adevăr, că în Legea 62 există un articol băgat tot de aceşti deştepţi de după 2010, în care se spune că, dacă nu ai un buget votat, nu poţi să negociezi un contract la bugetari. Eu îi spun domnului ministru, i-am spus şi domnului Cioloş, că nu are nicio legătură. Noi nu avem o lege în care negociem salarii prin contractul colectiv de muncă. Noi facem altceva. Stabilim concediul de odihnă, bazele de calcul pentru educaţie medicală continuă, materialele pentru spitale şi nu în ultimul rând, protecţia pentru colegii noştri din spitale: uniforme, pantofi şi aşa mai departe. Sunt importante, nu poţi să intri într-un an sau în concediu fără acest contract colectiv de muncă”, a declarat Bărăscu.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.