Noi promisiuni privind centura de sud a Timișoarei

Ministrul transporturilor, Sorin Bușe, a fost la sediul municipalității timișorene și a discutat cu primarul Nicolae Robu despre centura ocolitoare a orașului. Dialogul s-a soldat, teoretic, cu stabilirea unui calendar ferm al lucrărilor și cu identificarea unei soluții clare de finanțare a centurii auto ocolitoare Sud.

Proiectul ar trebui să se realizeze cu fonduri europene, în baza master-planului general de transport. CNAIR (urmașa CNADNR) va realiza lucrarea în regie proprie, ceea ce înseamnă termene mai scurte și evitarea mai multor blocaje în implementare.

„Traseul centurii, lungimea și suma pusă la dispoziția proiectului vor rezulta după etapa revizuirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. În ceea ce privește calendarul lucrărilor, până la finele lunii noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, date fiind modificările legislației și normelor de proiectare în domeniu. La 1.08.2017 va fi disponibil studiul de fezabilitate actualizat. În perioada 1.08-31.10.2017, se va pregăti hotărârea de guvern de aprobare a obiectivului de investiții, conform studiului, cu indicatorii săi tehnico-economici. În perioada 1.11.2017 – 15.02.2018 se vor realiza exproprierile, se va obține autorizația de construcție, după care CNAIR va demara execuția efectivă a lucrărilor, în regie proprie. Execuția propriu-zisă a lucrării se va face în perioada 15.02.2018 – 31.12.2019”, a informat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
L307 6 noiembrie 2016
Este pentru prima data cand avem ceva concret despre centura. Trebuie sa avem incredere ca se va realiza.
Daniel 5 noiembrie 2016
Exact sa o vedem si pe asta!