Noi proiecte edilitare dezbătute în plenul Consiliului Local Timișoara: Piețele țărănești , Grădina Zoologică și reparații la acoperișul unui liceu

Primăria Timișoara a obținut prima finanțare europeană pentru digitalizarea serviciilor pentru cetățeni

În loc de guvernare participativă, așa cum denumea o hotărâre de Consiliu Local din octombrie implicarea cetățenească în propunerea de proiecte finanțabile de municipalitate, se va numi ”guvernare deschisă”.

CITEȘTE ȘI: Sub 500 de cazuri noi de COVID-19. La ATI sunt 527 de pacienți. Cea mai mare rată de infectare, în județul Arad

Asta dacă proiectul de hotărâre care propune aprobarea ghidului metodologic pentru operaționalizarea guvernării deschise la nivelul Municipiului Timișoara va întruni sufragiul majorității consilierilor în ședința extraordinară convocată pentru  21 decembrie, de la ora 17. Practic nu se modifică semnificativ pe fond vechea hotărâre, după cum se specifică în motivarea noului proiect.

Piețele țărănești vor avea regulamente proprii

Un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a piețelor volante din Timișoara va fi, de asemenea, supus votului în plen. Este voba, practic, de piețele țărănești, două de acest tip urmând să fie amenajate în Timișoara, zona parcării stadionului ”Dan Păltinișanu” – str. Diaconu Coresi și în Zona Soarelui – str. Oglinzilor. Regulamentul va include și rigori privind reducerea riscului de infectare cu coronavirus.

Aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare din județul Timiș figurează, de asemenea, pe ordinea de zi a ședinței. Consiliului Local al Municipiului Timișoara, ca membru în cadrul Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID), are obligația dată de legislația națională de a reglementa, împreună cu celelalte localități participante, regulile priovitoare la salubrizare și gestiunea deșeurilor.

Sute de animale de la Grădina Zoo, relocate în alte părți

O sumedenie de animale de la Grădina  Zoologică Timișoara, în prezent închisă, vor fi transferate în alte părți. ”În urma inventarului scriptic şi faptic realizat la sfârşitul anului 2020, în listele de inventariere se regăsesc un număr de 46 de specii şi 261 de capete care au trebuit îngrijite şi pentru care a fost necesar să se asigure condiţiile de bunăstare şi exprimarea caracteristicilor etologice specific speciei”, se spune în raportul de specialitate pe care se întemeiază un alt proiect supus astăzi votului consilierilor.

O parte dintre animale au fost deja relocate, altele urmează să fie preluate de alte parcuri zoologice din țară și străinătate. Grădina Zoologică Timişoara este închisă publicului, în vederea elaborării unui proiect de reabilitare, modernizare şi dezvoltare, dar activitaţile de îngrijire a animalelor din colecţie sunt realizate zilnic de către angajaţi.

O finanțare nerambursabilă de peste 20 de milioane de euro

Aprobarea unei finanțări rambursabile externe, de până la 20,3 de milioane de euro, pentru investiții publice de interes  local, pe baza unei înțelegeri cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este o altă inițiativă asupra căreia se vor pronunța consilierii.

În cadrul ședinței, care se va derula online, se va supune votului și un proiect privind expertizarea și documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea acoperișului Liceului Teoretic J. L. Calderon (corp fosta Școală Generală nr. 28). Ședința are loc pe platforma zoom și poate fi urmărită de cei interesați în direct, de la ora 17, pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Noi proiecte edilitare dezbătute în plenul Consiliului Local Timișoara: Piețele țărănești , Grădina Zoologică și reparații la acoperișul unui liceu

  1.  „se va numi ”guvernare deschisă”.Si domnilor USR isti in frunte cu MAGIGIANUL DONIMIC FRIG cu asta vreti sa va spalati obrazul fata de Timisoreni,ca ati lasat orasul fara caldura si apa calda,ati transformat Timisoara intro halda de gunoi,un oras numai TRANSEE,trotuare si drumuri sparte,santiere incepute si termene de finalizare 2-3 ani sau cand se vor termina,angajari peste angajari,bani arungati pe tot felul de festivale GAY,ca pentru cele traditionale nu sant bani si acuma cireasa de pe tort cu pornirea sirenelor in amintirea celor care au murit acuma 32 de ani ca pe vremea primarilor incompetenti anterior functionau de 31 de ani.Dar au ajuns SUPER COMPETENTI la primarie si nu mai functioneaza nimica sau pardon ei sant sabotati de PNL si PSD

Lasă un răspuns