Noi proceduri la evaluarea națională

evaluare nationala 1

Metodologia de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, actualizată și publicată în Monitorul Oficial, prevede o serie de modificări și completări.

Elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, elaborată de Ministerul Educației și Cercetării.     Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a evaluării naționale.

Programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, sunt cele aprobate prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4.115/2020. Din structura acestora au fost eliminate conținuturile aferente semestrului al II-lea. Contestațiile pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Depunerea  contestațiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16 – 19 și pe data de 23 iunie între orele 8 – 12. Înscrierile pentru susținerea evaluării naționale se fac în perioada 2 – 5 iunie 2020. Pe 15 iunie va avea loc proba scrisă la limba română, pe 17 iunie, la matematică, iar pe 18 iunie la limba și literatura maternă. Pe 22 iunie (până la ora 14) se afișează rezultatele. Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, va avea loc pe date de 27 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *