Noi mutații ale coronavirusului descoperite în Siberia. Anunțul autorităților sanitare din Rusia

Un expert de la Oxford este convins că sunt mai multe persoane în România cu noua tulpină: „Ne confirmă îngrijoarea că virusul se află în circulație”

Apar mutaţii ale coronavirusului în Siberia, a atras atenţia joi şefa autorităţii de protecţie a sănătăţii consumatorilor din Rusia, unde s-a înregistrat un număr record de 442 de decese legate de COVID-19 în 24 de ore, relatează Reuters.

CITEȘTE ȘI: Timișoara era să aibă un viceprimar care a intermediat cea mai mare țeapă imobiliară din istorie: Au murit oameni, iar alții plătesc și acum rate pentru apartamente pe care nu le dețin

“Vedem anumite schimbări în Siberia care ne permit să presupunem că în această regiune se formează o versiune cu mutaţii specifice” a virusului, a spus Anna Popova, directoarea Rospotrebnadzor, citată de agenţiile de presă.

Ea nu a oferit detalii despre cât de contagioasă sau mortală este considerată a fi mutaţia, dar a precizat că nu ar face virusul mai periculos.

Studiile post-înregistrare pentru al doilea vaccin rusesc anti-coronavirus, dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, sunt în desfăşurare, a confirmat Anna Popova. Autorităţile anunţaseră că ele vor începe duminica trecută.

Mutaţiile apărute la coronavirus nu vor putea influenţa eficienţa vaccinului, a declarat directorul general al Institutului Vector, Rinat Maksiutov, citat de TASS.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns