Noi măsuri de relaxare a unor restricții, de la 1 august, anunță Florin Cîțu

După controalele dure din ultimele săptămâni, Cîțu l-a demis pe președintele de la Protecția Consumatorului

De la 1 august vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare a unor restricții, ce vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar nu se va renunţa la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise, a declarat marți premierul Florin Cîțu. Declarațiile au loc în contextul în care experții avertizează cu privire la valul 4 al pandemiei, care va fi „mult mai agresiv”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus, tot marți, că experţii estimează că, la sfârşitul lunii august, varianta Delta a coronavirusului va deveni dominantă, inclusiv în Europa, iar România va înregistra în perioada următoare o creştere a numărului de cazuri, lent, dar progresiv.

Întrebat înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul a spus: „Relaxări, nu restricţii”.

„Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a declarat Florin Cîţu la Parlament, conform Agerpres.

Întrebat cum se pregătesc autoritățile pentru valul 4 al pandemiei, Cîțu a spus că „există o singură pregătire”: vaccinarea. El a precizat că obligativitatea vaccinării anti-COVID nu este o variantă luată în calcul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns