Noi informații despre cei care au intrat în contact cu pacienta care are coronavirus, în județul Timiș

confe prefectura

Reprezentanți ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică și ai Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș au prezentat, sămbătă după amiază, cele mai noi concluzii referiotarea la prezența coronavirusului.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus, 29 februarie. OMS schimbă nivelul de alertă la ”foarte ridicat”

Toate cele șase teste efectuate părinților și prietenilor femeii de 38 de ani care are deja diagnosticul de coronavirus au fost negative. Oamenii au fost izolați la domiciliu până la sosirea rezultatelor, pentru că în weekendul trecut au luat contact cu pacienta, înainte ca aceasta să șite că este bolnavă.

Tot negativ a ieșit și testul în cazul șoferului de TIR care a călătorit în Lombardia și care s-a prezentat la spital pentru că se simțea rău.

Mai urmează să fie testați cinci pasageri și patru însoțitori de zbor din aeronava cu care femeia considerată pacientul zero în Timiș și, deocamdată, sigurul, a venit din Italia. Acestora li s-au recoltat probe biologice și urmează ca mâine să se primească rezultatele, dar sunt asimptomatici.

Paciena cu coronavirus se simte relativ bine, după ce azi noapte a făcut febră 37,4, acum temperatura este normală iar tusea s-a mai liniștit. La 48 de ore după ce nu va mai prezenta niciun simptom, ea va fi din tou testată pentru coronavirus. Sub monitorizarea DSP rămân și cei care au fost în contact cu ea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns