Coronavirus, 29 februarie. OMS schimbă nivelul de alertă la ”foarte ridicat”

izoleta 2

Organizația Mondială a Sănătății a ridicat nivelul de alertă în privința riscului răspândirii și impactului coronavirusului. OMS evaluează acum riscul la nivelul ”foarte ridicat”. „Ne aflăm la cel mai ridicat nivel de alertă al riscului în privinţa răspândirii şi a impactului”, transmite Mike Ryan, director în OMS.

CITEȘTE ȘI: Coronavirusul a ajuns și la Timișoara! Cele mai recente informații

În România, sunt 3 cazuri confirmate. Două dintre ele au fost anunțate vineri de către autorități: o tânără de 38 de ani întoarsă din Italia a fost pusă în carantină la Timișoara și un bărbat din Baia Mare e în izolare la Cluj. În cazul primului pacient, cel din Gorj, testele anunțate vineri au ieșit negative, însă vor fi făcute și alte analize. În cazul pacientei din Timișoara, autoritățile spun că ea a intrat în contact cu cel puțin 6 persoane, care acum sunt sub monitorizare.

Trei români sunt suspecți de coronavirus în Republica Dominicană. Ei au fost puși la izolare, împreună cu un dominican, într-un spital militar din Santo Domingo.

În Italia, țara cea mai afectată de coronavirus, bilanțul publicat vineri a crescut la 21 de morți și peste 820 de cazuri de infecții. Pe de altă parte, 46 de pacienți de coronavirus s-au vindecat.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns