Noi emisiuni de titluri de stat pentru populație

Trei noi emisiuni de titluri de stat pentru populație au fost lansate de la începutul acestei luni de Ministerul Finanțelor, dobânzile fiind mai atractive comparativ cu alte instrumente de economisire. Scadențele titlurilor emise în cadrul programului Tezaur sunt de de unu, trei și cinci ani, iar dobânda neimpozabilă este de 3,25 la sută pentru un an, de 3,75 la sută pentru trei ani și de 4,15 la sută pentru cinci ani.

CITEȘTE ȘI: 264 tipuri de măști neconforme. 40,15% dintre ele sunt contrafăcute. Citiți informațiile de pe etichetă!

Valoarea nominală a titlului este de un leu, fără costuri în procesul de subscriere. de asemenea, nu există plafon individual de subscriere, titlurile putând fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării achiziționării.

Titlurile pot fi cumpărate până în data de 28 septembrie de la  unitățile Trezorerie Statului, iar până în 27 septembrie acestea sunt disponibile la oficiile poștale din mediul urban, în timp ce în mediul rural unitățile Companiei Naționale Poșta Română vor dispune de titluri doar până în data de 24 septembrie.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moștenitori, după cum precizează Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

Prezentul Prospect de emisiune şi orice modificări ale acestuia sunt disponibile  pe website-ul www.mfinante.ro, la secțiunea Datorie publică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns