Moștenitorii rentierilor agricoli sunt așteptați la APIA

Moștenitorii rentierilor agricoli sunt așteptați la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi anunță pe cei care au moștenit renta viageră că termenul-limită pntru depunerea cererii de moștenitor și a documentelor justificative este 15 octombrie.

Cuantumul subvenției este de 100 euro pe hecar anual pentru fiecare hectar vândut și 50 de euro pe hectar pe an pentru pământul dat în arendă.

Renta viageră agricolă constă în suma de bani plătită rentierului agricol care înstrăinează sau arendează terenurile agricole extravilane aflate în proprietatea sa ori încheie acord cu investitorul, avand siguranta unei surse viagere de venituri garantate de stat.

De menționat este că renta viageră agricolă a fost instituită în 2005, în încercarea guvernanților de a determina concentrări de suprafețe agricole în exploatații mai mari, prin vânzarea sau darea în arendă a suprafețelor deținute de persoanele de peste 62 de ani.

Calitatea de rentier agricol a putut fi obținută, însă, doar până la sfârșitul anului 2009. Renta viageră agricolă încetează după decesul rentierului.

În cazul decesului titularului, însă, renta datorată acestuia în anul 2020 poate fi încasată de moştenitorii săi, cu condiţia depunerii la oricare APIA, până la data-limită de 15 octombrie, a unei cereri însoțite de documentele justificative specifice.

Pentru detalii, moștenitorii rentierilor din Timiș pot contacta centrul județean al APIA, la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau prin e-mail: [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *