Noi cârpeli pe „autostrada muzeu” Lugoj-Deva. Fisurile uriaşe din asfalt au fost acoperite cu smoală

Când nu știu cum să repare temeinic, drumarii recurg la cârpeli. Aşa se întâmplă şi pe autostrada Lugoj – Deva, unde fisurile uriașe din asfalt au fost acoperite cu smoală.

CITEȘTE ȘI: Pictură în direct, în incinta Art-Hoc

Este vorba despre lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (Ilia-Holdea), rămasă închisă în ultimele patru luni în urma unor probleme apărute la aparatele de reazem ale podului peste Mureș, deşi investiţia era finalizată în proporţie de 99%.

Compania a început reparaţiile în regie proprie, crăpăturile fiind acoperite cu smoală. Această porţiune de câteva sute de metru se află între lotul 3 şi lotul 2, care este în fază de licitaţie, astfel că, chiar dacă se va da drumul circulaţiei pe Ilia – Holdea, în zona unde s-au făcut acele reparaţii nu se va circula.

După expertize minuțioase, au fost găsite probleme la aparatele de reazem ale podului peste Mureș.

„Acest pod, chipurile avariat, este o noua bătaie de joc a CNAIR și MT la adresa românilor. Prin această operațiune de imagine, CNAIR încearcă să acopere decizia dezastruoasă de a ține închiși cei 21 de km de autostradă. Investițiile nu se fac pentru cetățeni, ci pentru orgoliul politicienilor de la MT și al funcționarilor de la CNAIR.”, susţin membrii asociaţiei.

În urmă cu patru zile, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, declara că lucrările la podul peste Mureş pe autostrada Lugoj-Deva lotul 3 se ridică la 80.000-100.000 de euro, că se vor finaliza în câteva zile şi că dacă experţii de la CESTRIN dau asigurări că acest obiectiv poate fi dat în trafic, cu restricţii de viteză, respectiv cu restricţii de tonaj, acest lucru se va întâmpla la sfârşitul acestui an.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns