Noi bazine de înot, în Buziașului și Șagului

Printre promisiunile pentru patru ani făcute de primarul Nicolae Robu în campania electorală se afla și aceea privind „construirea în cartiere a patru bazine de înot semiolimpice, destinate practicării înotului de întreținere și agrement”. Aceasta are șanse să se materializeze, parțial, într-un viitor apropiat.

La ședința în plen a Consiliului Local Timișoara vor fi supuse aprobării planurile urbanistice zonale pentru două zone sportive și de agrement, una în Calea Buziașului (în zona străzilor Recoltei – Legumiculturii) și alta în Calea Șagului (lângă fosta fabrică Dermatina).

Primul proiect va cuprinde un teren de rugby prevăzut cu o tribună de 5.000 de locuri și două tribune secundare cu capacitatea însumată de 5.000 de locuri, un teren de sport multifuncțional, precum și o bază sportivă de înot compusă dintr-un bazin de înot acoperit și un bazin de înot în aer liber. Spațiul verde înconjurător va fi amenajat ca parc.

Proiectul din Calea Șagului va fi asemănător, dar se va rezuma la terenul de sport și cele două bazine de înot. Bazinele descoperite vor fi utilizate în timpul iernii ca patinoare.

Întreținerea bazelor sportive va cădea în sarcina financiară a municipalității, întrucât nu se dorește să se încaseze bani din exploatarea lor.

Primarul Nicolae Robu a declarat că lucrările de amenajare vor începe imediat după ce se va ieși din iarnă, dar nu mai devreme de luna martie 2016, și vor dura cel puțin un an.

În privința celorlalte două bazine de înot, care ar trebui să fie amplasate în cartierele Lipovei și Mehala, încurcătura cu terenurile care ba se află, ba nu se află în proprietatea primăriei ar fi împiedicat până acum materializarea lor, fie și la nivel de plan urbanistic.

Totuși, cel mai aproape de realizare este bazinul din Calea Lipovei, unde funcționarii au aflat din întâmplare că primăria deține un teren.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns