”Noaptea Cercetătorilor 2021”, la UVT

NC

Vineri, 24 septembrie, publicul larg este așteptat să participe la evenimentul anual „Noaptea Cercetătorilor”, organizat la Timișoara de către Universitatea de Vest din Timișoara sub genericul „Opening Up Science”.

CITEȘTE ȘI: Rata de infectare a explodat în Timișoara, Bucovăț, Moravița, Bara, Dumbrava, Ghiroda, Moșnița, Parța, Pădureni, Șag, Dumbrăvița, Giroc, Dudeștii Noi

”Sunt pregătite multe activități destinate minților curioase de toate vârstele – zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativității, a gândirii critice și a curiozității. Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv”, transmit organizatorii.

Tot în cadrul evenimentului, vor fi premiați câștigătorii concursului de creație grafică cu tematică științifică intitulat „De la stele către centrul Pământului”, iar lucrările vor fi expuse în Holul Mare al UVT.

„Vă invităm să participați la programul organizat de Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul Nopții Cercetătorilor 2021, care include activități uimitoare din domenii diferite ale științei, acompaniate de magistralele prelegeri susținute de voci importante ale științei: cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu, singurul român care a zburat în spațiul cosmic, domnul Marius Ioan-Piso, directorul Agenției Spațiale Române (ROSA), binecunoscutul fizician și cercetător Cristian Presură, sau domnul Ioan Dăncuș, de la ELI-NP”, este mesajul rectorului UVT, Marilen Pirtea.

Activitățile se vor desfășura în Amfiteatrul Mare „Ioan Mihai” (la parter) începand cu ora 15 și apoi la ExperimentariumTM (str. Glad 59).  Participarea la toate activitățile este gratuită, cu respectarea regulilor de siguranță medicală, respectiv purtarea măștii de protecție și distanțare.

Accesul este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru cei care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau pentru persoanele care au rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Înscrierea la eveniment se poate realiza doar prin completarea online a unui formular, pe link-ul https://www.noapteacercetatorilor.e-uvt.ro/%C3%AEnscriere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *