Ninge ca-n poveşti, nu departe de Timişoara (video)

valiug 2

Meteorologii au emis, vineri dimineaţă, avertizări privind precipitaţii sub formă de ninsoare care vor cădea în mai multe zone din România, între care şi vestul ţării, dar în Caraş-Severin ninge deja ca-n poveşti şi în unele locuri s-a aşternut un strat consistent de omăt.

Imaginile sunt surprinse nu departe de Timişoara, pe pârtia de la Văliug.

partie valiug

Click pe imagine!

Potrivit ANM, începând de vineri, de la ora 23, până duminică la ora 18, este în vigoare un cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului.

În acest interval, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25-30 litri pe metru pătrat și izolat 40 – 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 de kilometri pe oră, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45-50 de kilometri pe oră.

De sâmbătă, ora 6, până duminică la ora 12, județele Timiș și Caraș-Severin, precum și zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova intră sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol.

În zonele menționate va ninge abundent, se vor cumula peste 60 -70 de litri pe metru pătrat, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 de kilometri pe oră.

abonament renasterea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns