Avem primul proiect al Alianţei Vestului

Alianta Vestului

Nicolae Robu a anunţat primul proiect care ar putea fi pus în practică de Alianţa Vestului, structură din care fac parte municipiile Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca.

Este vorba de promovarea turismului în cele patru oraşe, prin organizarea unor city-breakuri, cele mai scurte fiind de durata unui weekend.

Concret, turiştii ar putea petrece câteva ore în Timişoara, apoi ar merge la Arad şi tot aşa mai departe.

„Ar fi o formulă care ar stârni interesul celor care vin într-un dintre cele patru oraşe, pentru a reveni ulterior ca să petreacă mai mult timp în acestea”, a spus Robu.

S-ar putea emite, tot în cadrul acestui proiect, city-carduri, care să fie valabile în toate cele patru municipii, resepctiv, la spectacole, grădini zoologice şi alte obiective. Proiectul va fi concretizat chiar în anul următor.

Robu a precizat, însă, că nu acesta este scopul principal al Alianţei Vestului, ci acela de a pune presiune pe Guvernul României pentru a prioritiza problemele vitale ale ţării, una dintre ele fiind construirea de autostrăzi.

„E o idee aberantă lansată de unii, aceea că noi am avea gânduri secesioniste. Tot ceea ce facem este în respect faţă de Constituţia României, de legile acestei ţări, iar tot ceea ce se va întâmpla va fi în cadrul unui stat naţional şi unitar”, a declarat primarul Timişoarei, care a vorbit şi despre eventuala extindere a Alianţei Vestului.

Robu nu este împotrivă ca şi alte oraşe să adere la această structură, dar nu acum, momentul nefiind cel mai potrivit: „Extinderea ar fi defavorabilă dacă am lărgi-o imediat. Trebuie să aşteptăm până vom produce rezultate concrete. Altfel, nu am face decât să extindem sfera de aşteptări”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Avem primul proiect al Alianţei Vestului

  1. Un amic din Olanda mi-a povestit ca fiica unui prieten, olandez 100%, a facut o excursie studenteasca, low cost. Tinerii s-au intalnit la aeroport si abia acolo au aflat unde merg pentru 3 zile. Fata n-a retinut numele orasului, dupa descriere am dedus ca ar fi fost Cluj, si a ramas cu impresii placute.
    Fiecare cu parerea lui, dar idea de a petrece „cateva ore in fiecare oras” mi se pare slaba, as putea vizita in cateva ore Deta, Bocsa, sau Sannicolaul Mare. Pentru Arad iti trebuie deja 1 zi, ca sa nu mai vorbim de Oradea, Timisoara si Cluj. Se pirde timp cu transportul, oamenii mai si mananca, etc.
    Astept un debut mai putin pueril, domnilor! cum ar fi sa promovati turismul in strainatate, Clujul e cunoscut international, Timisoara nu prea, mai e mult de lucru.

    1. P.S. Un tanar american va veni in Timisoara peste cateva luni, o chestie studenteasca. N-a vazut in viata lui un castel, asa ca vrea sa mearga la Hunedoara o zi. Avem si noi un castel in Timisoara (Muzeul Banatului), dar… nu-l avem de fapt, de ani de zile. Pricepeti unde bat, voi aia care va ziceti „autoritati”?

Lasă un răspuns