Nicolae Trifan, candidatul PNL la Primăria Sânmihaiu Român: “Am o soluție la fiecare problemă, fără propagandă și populism”

Nicolae Trifan

– De ce candidați?
– Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de amplu. Candidez deoarece cred că este, în primul rând, o datorie pe care o am față de mine, de familia mea și de comunitatea din care fac parte. M-am născut în Utvin, am copilărit aici, am făcut școala, lucrez în agricultură și am cunoscut toate transformările prin care au trecut comuna Sânmihaiu Român și satele aparținătoare. Aceste schimbări au fost, din păcate, doar de coloratură politică, nu şi de substanță. Avem nevoie de o schimbare reală, care să aducă localității noastre locul binemeritat în ansamblul comunelor periurbane din jurul Timișoarei. Un model pentru mine este primarul din Dudeștii Noi, Alin Nica, un tânăr politician deosebit, care va fi alături de mine în campanie și de la care am văzut cum lucrurile se pot face într-un mod profesionist, ajungând la o dezvoltare adevărată. Dacă la Sânmihaiu Român nu s-a făcut, până acum, nici un proiect european de anvergură care să aducă progres economic și social, la Dudeștii Noi lucrurile au cunoscut o evoluție extraordinară, care cred că se poate aplica și la noi, dacă ne dorim să facem lucrurile corect și în slujba cetățeanului. Dacă mă gândesc la copiii mei, la copiii prietenilor mei și ai comunității din comuna noastră, răspunsul este și mai scurt: pentru ei candidez, pentru viitorul copiilor noștri.

– Știm că vă ocupați de agricultură de zeci de ani. De ce vreți să vă schimbați profesia?
– Este adevărat. Pentru mine, agricultura nu este doar o profesie, ci o legătură profundă pe care o am cu pământul unde m-am născut. Agricultura nu îți oferă un simplu loc de muncă, așa cum se întâmplă în alte profesii, ci este de fapt o chemare pe care trebuie să o tratezi cu răbdare, respect pentru pământul pe care îl lucrezi și bucurie că rodul mâinilor tale îi va hrăni pe alții. Am avut foarte multe greutăți în acest domeniu și nu vă ascund că, la fel ca și ceilalți agricultori români, au fost și destule probleme financiare, dar mă simt mulțumit cu ceea ce am realizat. Agricultor voi rămâne întotdeauna, pentru că este o profesie strict legată de dorința și pasiunea mea. A fi primar ține, mai degrabă, de dorințele și nevoile celorlalți, iar eu vreau să mă pun, împreună cu echipa mea de consilieri, în slujba acestor oameni care au nevoie de o administrație nouă, corectă și adaptată cerințelor lor.

– Care este cea mai importantă realizare din viața dumneavoastră?
– Cu siguranță, familia. Cred că pentru fiecare dintre noi cele mai de preț lucruri sunt legate, de fapt, de suflet, nu de posesiunile materiale. Munca o faci pentru a se bucura cei dragi ție de ea, altfel nu are nici un rost. Mă bucur că am o familie frumoasă, care mă sprijină în tot ceea ce fac, o soție minunată care este cel mai important ajutor al meu, copii cuminți, care au învățat de mici ce este respectul și cu care mă mândresc. Acestea sunt cele mai mari realizări ale mele.

– Care sunt cele mai grave probleme cu care se confruntă comuna Sânmihaiu Român?
– În primul rând, cele vizibil necesare: drumurile, poluarea, lipsa locurilor de joacă, problemele cu curățenia, canalizarea și alimentarea cu gaz. Este inadmisibil ca o comună lipită, practic, de municipiul Timișoara să sufere atât de mult din punct de vedere al infrastructurii. Acest aspect este prioritar pentru mine, dacă voi fi ales primar, întrucât foarte mulți locuitori din mediul urban, dar și localnici, fac zilnic naveta la Timișoara, iar drumurile de acces la șoseaua principală sunt, majoritatea, într-o stare deplorabilă. Există atât fonduri guvernamentale, cât și fonduri europene, care se pot accesa pentru a rezolva aceste probleme, pe care fostele administrații le-au tratat cu nepăsare. De asemenea, canalizarea, care nu ar trebui să fie o problemă, este deficitară, o parte din Sânmihaiu Român și întreg Sânmihaiu German nefiind racordate la rețea. În al doilea rând, aș aminti lipsa investițiilor care să ajute bugetul local. Fiind o comună periurbană, Sânmihaiu Român prezintă un interes foarte mare pentru investitori, însă acestora trebuie să le creăm și condițiile propice pentru a-și desfășura afacerile: drumuri bune, gaz, apă, canalizare. Aș vrea să menționez și modul de a face administrație. Oamenii sunt la cheremul primăriei, or acest lucru este inacceptabil pentru o comună modernă. Raportul ar trebui să fie invers: primăria și aparatul acesteia trebuie să fie în slujba cetățeanului.

– Ce soluții aveți?
– Am un plan foarte concret, cu pașii necesari pentru a face schimbările de care vorbeam. În curând, alături de echipa mea de consilieri, voi prezenta comunității noastre toate rezolvările pentru problemele cu care ne confruntăm. În această perioadă încă suntem în discuții cu cetățenii, pentru că agenda mea de primar o voi face în funcție de prioritățile lor, astfel că, după ce vom termina de strâns toate aceste dorințe ale oamenilor, vom prezenta un program de administrare în pași, într-un mod realist, cu soluție la fiecare problemă, fără propagandă și populism. O să vă spun că prima soluție este identificarea unor surse de finanțare, altele decât bugetul local, pentru rezolvarea problemelor de infrastructură, iar cu sprijinul colegilor din PNL și, în special, al domnului primar din Dudeștii Noi, Alin Nica, am găsit deja un program care ar putea rezolva problema infrastructurii din comună și cele două sate aparținătoare, în următorii doi ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Nicolae Trifan, candidatul PNL la Primăria Sânmihaiu Român: “Am o soluție la fiecare problemă, fără propagandă și populism”

  1. Candidatule dator vândut cât te-a costat acest articol. A fost la promoție cu al lui Popoviciu sau l-ai platit și pe al lui ca sa prinzi loc în ziar? Vai de comuna aia dacă o sa fie primar un 9 clase cu 70 de firme care ii cer datoriile în instanțe. Prima data achita ce datorezi bugetului primăriei unde vrei scaun. Cine ti-a scris articolul pentru ca tu vorbești cu”bai” ca la tine pe câmp. Asa o sa ajungi la pușcărie …

  2. Ar fi frumos ca atunci cand comentezi, tu cel din comentariul precedent, si te numesti primar, sa iti dai si numele, ca la ce acuzatii faci ar cam trebui sa ai si dovezi. Dar e simplu asa sa te ascunzi in spatele unui pseudonim si sa atci lumea. Stie tot Sanmihaiu ca Nicolae Trifan nu are nici o datorie catre nimeni, ca problemele firmelor lui sunt problemele tuturor agricultorilor din Romania, dar asta ai putea sa afli doar daca ai vrea sa spui cine esti si sa primesti toate raspunsurile necesare.
    Nicolae Trifan, eu iti doresc bafta si sa ajungi primar, adevaratul primar care numai un om de caracter cum esti tu poate fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *