Nicolae Robu și-a pus în cap o parte a angajaților Primăriei Timişoara

Robu si Toanca

Conform unei ordonanțe de urgență a guvernului intrată în vigoare în vara acestui an, salariile angajaților din administrația publică locală pot fi crescute cu până la 12 la sută, dacă sunt îndeplinite cumulativ două condiții: cheltuielile de personal se încadrează în limita bugetului aprobat și cheltuielile de personal se încadrează în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

Toți angajații Primăriei Timișoara au beneficiat de această mărire de salarii încă de la 1 august 2015, cu o singură excepție: cei de la Direcția fiscală.

Un grup de consilieri locali timișoreni – Bogdan Herzog, Daniel Idolu, Alfred Simonis, Ovidiu Ciuhandu, Flavius Boncea, Radu Țoancă și Ramona Olteanu – au inițiat un proiect de hotărâre prin care și acestor angajați să le fie crescute salariile, fiind îndeplinite condițiile legale pentru aceasta.

Discutarea proiectului a iscat un adevărat scandal la ședință, pentru că primarul Nicolae Robu s-a opus, iar angajații de la fisc, aflați în sală, au vociferat și au protestat. Motivul pentru care șeful executivului din primărie nu a fost de acord cu creșterea salarială a fost că funcționarii fiscului timișorean au oricum salariile mai mari decât restul, media salariului brut din primărie fiind de 3.691 de lei, iar a celui de la Direcția fiscală, de 4.192 de lei. Mai mult, edilul susține că alte primării, de la Cluj-Napoca, de exemplu, au mai puțini angajați față de Timișoara.

Directorul Direcției fiscale, Adrian Bodo, a explicat că salariile subordonaților săi sunt mai mici decât cele din primărie, având la el un dosar cu declarațiile de avere ale acestora.

Până la urmă, Robu le-a tăiat elanul aleșilor, spunând că salariile sunt stabilite de ordonatorul de credite, adică de el, nu de consiliul local. În plus, i-a și certat pe angajații din sală care aplaudau și vociferau, acuzându-i că fac „un spectacol ieftin”.

În concluzie, dacă Robu nu vrea să le crească salariile, nu le va crește. În cele din urmă, proiectul a căzut la vot, dar funcționarii de la fisc prezenți în sală au declarat la plecare că vor acționa primăria în instanță pentru ca mărirea de salarii să le fie acordată și lor, nu numai celorlalți angajați din Primăria Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nicolae Robu și-a pus în cap o parte a angajaților Primăriei Timişoara

  1. DOMNILOR ANGAJATI IN STAT! Nu va mai ajunge salariile? inainte de toate , faceti ceva , fiecare pentru timisoreni! uitati-va in jurul vostru ceea ce trebuie facut si considerati ca, TIMISOARA , este casa si familia voastra! Veniti cu o imbunatatire, fiecare, cu proiecte, consiliati-va unii pe altii pentru un randament bun, sa se vada liber ceea ce meritati! SALARI CRESCUTE ? – da ! nu puteti fi nepasatori. Nu exista dorinta fara a oferi in schim ceva! De aceea sunteti acolo in , ” capul primariei Timisoara” sa rezolvati cazuri sociale, sa rezolvati oamenii cersetori , sa gasiti solutii sa curatati aceste handicapuri din oras. Luati in serios aceste probleme , si sunt foarte multe! Verificati spitalele unde trebuie dezinfectie, deratizare, facetio orasul frumos, implicati-va mai mult, nu beti cafeaua de la 7 pana la amiaza , apoi vi foame la ora 13, care tine 2-3 ore si gata-i programul vostru… Dovediti in fata lumii ca sunteti capabili si ambitiosi asa cum e banatanul si schimbati prioritatiile dumneavoastra! Primul lucru e datoria ” ati facut acest angajament” apoi distractii, mese , protocoale! astea se fac dupa o realizare a dvs. O SAPTAMANA BUNA VA DORESC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *