Nicolae Robu nu este patronul Primăriei Timişoara!

Nicolae Robu 3

Liberalul Nicolae Robu nu a reuşit să obţină o victorie categorică în alegeri, aşa cum anticipa de câteva luni încoace. În pofida unor sondaje prezentate sau chiar realizate de primar, scorul din 5 iunie nu este de pus pe perete nici pentru Robu, nici pentru PNL Timişoara.

În cazul candidaţilor de la consiliul local, am putea vorbi chiar de un semi-eşec, atâta vreme cât echipa lui Robu nu are majoritate în forul aleşilor Timişoarei.

Mai mult, se prefigurează o formulă prin care PNL să fie băgat în opoziţie, cu un PSD care ar face jocurile în consiliul local. Evident, în faţa acestei ipoteze de lucru tot mai clar conturată, cu toţii se aşteaptă să vadă reacţia primarului.

Ce spune Nicolae Robu, ce strategie are câştigătorul unui nou mandat în fruntea Timişoarei? Răspunsul nu a întârziat şi nu a fost nici pe departe unul politicianist, în genul „mai vedem, important e binele Timişoarei, să promovăm proiecte, bla, bla, bla”, ci unul cu subiect şi predicat, însă de-a dreptul năucitor.

Primarul spune că, dacă nu va avea viceprimari din partidul său, îi va lăsa pe aceştia fără atribuţii, urmând a-i însărcina cu problemele importante ale oraşului pe consilierii săi personali!

Prin urmare, e de aşteptat ca situaţia terenurilor, a clădirilor, a curăţeniei, a proiectelor europene, a transportului, a siguranţei pe străzi, aspectele sociale sau cele de mediu să treacă în atribuţia cărătorului de trepied Robert şi a şoferului Vasile.

Asta, doar pentru că aşa vor muşchii primarului, care se consideră un patron al Primăriei Timişoara. Poate că Robert şi Vasile chiar au calităţi şi pot face faţă solicitărilor extrem de diverse, dar alegerea lor ar fi un gest profund antidemocratic.

Nici Robert şi nici Vasile nu îi reprezintă pe timişoreni, majoritatea hotărând altceva. La vot, cetăţenii au desemnat anumiţi consilieri care să se ocupe de problemele oraşului şi care să desemneze viceprimarii. Dacă primarul va neglija acest principiu al democraţiei, am putea vorbi chiar de abuz în serviciu. Pentru că Nicolae Robu nu este patronul Primăriei Timişoara!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Nicolae Robu nu este patronul Primăriei Timişoara!

  1. Domnu Silviu, primarul Robu nu este patronul Timisoarei, El este insusi Dumnezeu! Fotografia aleasa pentru articolul Dvs este atat de ilustrativa pentru caracterul si modul de comunicare al acestui individ!

    Bataie de joc pentru spiritul democratic al orasului nostru. Poate ca daca nu ne mai convine democratia ar trebui desfiintat si Consiliul Local. Zic si eu! Robu ar fi in stare.

  2. Robu si liberalii ar trebui lasati sa-si faca treaba. In mandatul acesta vor trebui sa dovedeasca faptul ca tot ceea ce au promis in cele doua campanii electorale sunt in stare sa realizeze. Sa nu uitam ca o mare parte dintre realizarile din „epoca Robu” s-a demarat de catre echipa anterioara. Doar cine a implementat proiecte europene stie despre ce vorbesc. In concluzie: ar fi mai indicat pentru realesul primar sa taca si sa faca. Asta in cazul in care mai doreste vre-un mandat. Mingea este pe terenul sau, daca stie si poate sa „inscrie”, atunci este OK pentru Timisoara, daca nu – va ramane in memoria colectiva ca un fanfaron limbut. Aste este. Sic transit…

  3. De fapt, procedând așa, primarul Robu își sapă singur groapa, pentru că va purta răspunderea directă (!) pentru erorile consilierilor săi personali. Iar consiliul municipal, dacă va avea chef, are soluția legală de a tranșa prin vot ce atribuții vor avea viceprimarii, pentru că – așa cum bine spune titlul articolului – primăria este o instituție PUBLICĂ, nu proprietatea cuiva.

  4. Sa-l lasam pe d-l Robu sa-si faca treaba pentru care a fost reales,mai ales ca in primul mandat a facut ce n-a ureusit ceilalti in 22 de ani-centrul istoric,amenajarea malurilor canalului Bega,pasajul de la Termal,parcurile Copilului si Justitiei,vaporasele pe Begaetc…….daca reabiliteaza cladirile istorice si scoate tirurile din oras trebuie felicitat.Sa-l sustinem pe d-l Nicolae Robu!!!!! MERITA!!!!

Lasă un răspuns