Nica: Timişorenii, spitalele şi şcolile riscă să rămână fără apă caldă şi căldură

PNL nu va vota majorarea taxelor și impozitelor timișorenilor, propunere a primarului şi a consilierilor USR PLUS

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a reacţionat după ce societatea de termoficare din Timişoara, Colterm, a fost amendată cu peste 20 de milioane de euro de către Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru că nu a cumpărat certificate de CO2. El a atenționat că timişorenii şi instituţiile publice din oraș ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură.

”Timişorenii, spitalele şi şcolile din Timişoara riscă să rămână fără apă caldă şi căldură deoarece conducerea Primăriei Timişoara este incapabilă să administreze situaţia de la Colterm. Lipsa de profesionalism este accentuată de faptul că primarul Dominic Fritz refuză orice răspundere, arătându-se complet depăşit de situaţie”, a scris Alin Nica pe pagina sa de Facebook.

Nica a precizat că Dominic Fritz cunoştea încă din campania electorală situaţia în care se află Colterm: ”Am observat că actualul primar al Timişoarei a devenit un maestru al neasumării şi, de câte ori are ocazia, îşi deleagă toate atribuţiile. Din păcate pentru el şi din păcate pentru timişoreni, Coltermul nu poate fi delegat. Când a candidat, Dominic Fritz a ştiut de Colterm, ba chiar a declarat că va rezolva problema. Când a pus directorul cu istoric penal a cărui primă acţiune a fost să-şi comande limuzină de serviciu, Dominic Fritz a ştiut de Colterm. Când şi-a impus oamenii din anturajul de partid în Consiliul de Administraţie, Dominic Fritz a ştiut de Colterm. În afara aplicării tehnicii struţului de fiecare dată când a fost vorba de soluţii concrete, ce a făcut Dominic Fritz pentru prevenirea dezastrului de la Colterm? Fără să aibă o explicaţie logică, astăzi dă vina pe fostul primar, pe Guvern, pe mine, pe oricine”.

”Vă spun sincer că m-a speriat comunicatul lui de presă în care afirma că a purtat „cu discreţie” discuţii despre alocarea de fonduri printr-o hotărâre de Guvern. Nu ştiu în care parte a Germaniei a crescut Dominic Fritz, dar îi aduc la cunoştinţă că, noi, aici în România, încercăm să scăpăm de meteahna alocării de fonduri „cu discreţie”. Banii publici se acordă transparent şi justificat. Banii de la Guvern nu sunt meniţi să acopere managementul defectuos. Am semnat referatul pentru alocarea banilor către Timişoara şi am susţinut demersul cu condiţia ca respectivii bani să fie cheltuiţi CORECT şi EFICIENT. Ce ar trebui să ne spună Dominic Fritz este cum a reuşit să piardă alocarea de la Guvern deşi a fost susţinută public de către mine şi agreată la nivel de Guvern. Oare atât de grave sunt problemele de management la nivelul Primăriei Timişoara încât acei bani nu au mai putut fi alocaţi?”, a mai scris Nica.

”Situaţia este foarte gravă şi toată lumea, de la Timişoara la Bucureşti, s-a saturat de lamentările şi neputinţa actualului primar. Îi solicit public lui Dominic Fritz să prezinte soluţiile pentru Colterm şi să aducă în dezbatere publică planul de redresare al companiei astfel încât, în toamnă, să nu fim nevoiţi să reinventăm apa caldă la Timişoara. Sau, dacă nu este capabil să gestioneze situaţia, îl invit să facă un pas în spate şi să îi lase pe alţii care înţeleg ce înseamnă administraţia publică”, a conchis președintele CJT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Nica: Timişorenii, spitalele şi şcolile riscă să rămână fără apă caldă şi căldură

  1. Ia sa vada SRI – ul, daca mai exista pentru Romania, ca nu prea si-a facut simtita prezenta in afara de acuzarea doar a romanilor !….ce hram poarta acest domn si gasca din jurul lui !
    Pariu ca se vor gasi conexiuni…

  2. dnule nica te doare fix in cot de ceea ce se intampla in acest oras! daca te interesa problema coltermului puteai sa-l intrebi pe colegul de partid – „minunatul” si „inegalabilul” robu- ce dracu a facut cat a fost primar? de ce a lasat coltermul sa-si faca de cap? asa ca nu te da mare ca nu te prinde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *