Nevoia de descătușare. Rugi în trei localități de lângă Timișoara

Nevoia de descătușare. Rugi în trei localități de lângă Timișoara

Nevoia de descătușare în județul Timiș. Pandemia a dus la masive acumulări de energii neconsumate, care au afectat în mare măsură starea de spirit și buna-dispoziție a populației.

Lumea a înțeles, în mare parte, necesitatea luării unor măsuri restrictive, însă după atâta izolare și renunțare la activități care fac parte din natura umană, se simte o nevoie imensă de descătușare, de eliminare a acelor energii acumulate în cei doi ani de limitări impuse.

Activitățile culturale, recreative, serbările câmpenești și întâlnirile  amicale sunt tot mai solicitate de lume în localitățile timișene, autoritățile văzându-se nevoite să dea curs solicitărilor de punere în practică a unor evenimente de acest fel.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu va fi numit ministru interimar la Agricultură – surse

Bunăoară, în comuna  Satchinez se va  relua organizarea rugilor care se desfășurau  în toate cele trei localități aparținătoare (Satchinez-în 26 octombrie, Bărăteaz-în 14 octombrie și Hodoni-în 20 iulie), dar și ziua comunei-în 6 august  și balul pensionarilor-în 11 septembrie.

”Este evident că astfel de evenimente conduc la costuri destul de ridicate, care înseamnă eforturi uriașe, însă a trebuit să ținem cont de dorința oamenilor  și am inițiat, astfel, în consiliul local, aprobarea agendei culturale.

Cu toate reținerile și ezitările avute din cauza lipsei fondurilor, trebuie înțeleasă nevoia de relaxare, de descătușare a localnicilor, care, din păcate,  au avut parte de restricții îndelungate în perioada pandemiei.

Totodată, astfel de evenimente sunt binevenite și pentru păstrarea tradițiilor și apropierea oamenilor de locurile natale, mai ales a celor care sunt plecați și care și-ar dori să vină de rugă sau de ziua comunei, pentru a se întâlni și a mai schimba o vorbă cu cunoscuții”, spune primarul Florin Cheaua.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns