Nervi la USR Timiș după primul tur al alegerilor: Cristian Moș vrea lista cu useriștii care au votat cu Cioloș

Nervi la USR Timiș după primul tur al alegerilor: Cristian Moș vrea lista cu useriștii care au votat cu Cioloș

Frustrare maximă la vârful USR Timiș, după rezultatul din primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS, câștigat de Dacian Cioloș, cu 46 la sută dintre voturile exprimate, în detrimentul favoritului Dan Barna (43,9 la sută). Cel de-al treilea candidat, Irineu Darău, a obținut 10,1 la sută din voturi. Cristian Moș, președintele USR Timiș și, în același timp, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, încearcă acum să afle numele membrilor din organizația pe care o conduce bănuiți că au votat cu Cioloș, nu cu favoritul său, Dan Barna.

Iată ce scria Moș, la puțin timp după oficializarea rezultatului, pe un grup intern de WhatsApp:

“Totul depinde de noi… Da și eu am avut un gust amar după rezultate… că știm toți munca din spate… și că nu cedăm așa ușor… dar caracterele mar se arată la momente grele. Na acum e de mobilizare. Vreau și usr-iști care știți că ați (n.r. – au) votat cu Cioloș. Spre Vivi (n.r. – se referă la Viviana Țecu, vicepreședinte USR Timiș)”. Urmează o săptămână plină, așadar, pentru Cristian Moș, care va depune toate diligențele necesare pentru ca, în turul doi, favoritul său să întoarcă rezultatul din prima manșă.

Curioși să aflăm ce vrea să facă domnul Moș cu listele de membri care l-au votat pe Dacian Cioloș, l-am contactat telefonic, iar dumnealui ne-a răspuns la întrebări:

– Am aflat că ați dat dispoziție subalternilor din filiala Timiș a USR să facă liste cu membrii care au votat cu Dacian Cioloș. Ce intenționați să faceți cu respectivele liste?

– Suntem în campanie electorală internă, în clipa de față încercăm să convingem toți colegii să voteze fiecare cu favoriții dânșilor. Îi sunăm și le spunem de ce din punctul nostru de vedere Dan Barna este mai bun să conducă partidul. A fost o discuție pe un grup informal, un grup vechi de președinți USR, unde am întrebat <cum e la voi în filială?>. Pentru că urmează o săptămână în care va trebui să mergem să facem campanie.

– Întrebarea mea este de ce ar fi nevoie de liste cu membrii care au votat cu Dacian Cioloș.

– Pentru că vreau să îi conving pe cei care au votat în altă direcție să voteze cu candidatul pe care îl susțin eu. La fel cum alte echipe încearcă să convingă useriștii sau plusiștii care au votat cu Dan Barna să voteze în direcția cealaltă. E vorba de campanie. A fost o discuție informală pentru a ști în ce filiale să merg să discutăm cu ei, să vedem de ce ei nu consideră că Dan ar trebui să fie președinte. Nu e nici cea mai mică idee de a face o listă cu cineva, de a fi repercusiuni, e pur și simplu o campanie electorală internă, în care încerc să ajung în cât mai multe filiale, să conving să voteze într-o direcție sau alta.

Dacă votul este secret, de ce încercați dumneavoastră să aflați cu cine au votat oamenii?

– Știm cu toții că sunt simpatii într-o parte sau în alta. Și mie mi s-a spus că în unele filiale au votat câțiva oameni cu Dacian și eu am zis OK, vrem să vedem unde, ca să mă duc acolo să-i conving, să văd de ce nu i-am convins. Este campanie electorală în stil american care se ține până în ultimul moment. Dacă știu că într-o filială sunt cinci membri care nu l-au votat pe Dan Barna, mă duc și fac o întâlnire cu filiala respectivă și fac campanie mai multă pentru Dan Barna în filiala respectivă.

Bun, dar dacă nu i-ați convins pe acei membri să-l voteze pe Dan Barna în primul tur, ce le spuneți acum, ce le promiteți?

– Ce să le promit? Eu le explic de ce am eu încredere în Dan Barna. Sunt filiale în care nu am putut să ajung, cu care n-am apucat să discut”.

De pe același grup de WhatsApp, am mai reținut alte replici pe același subiect. Astfel, Sebastian Bejinar (președinte filiala Recaș a USR) anunță: “Eu am 3-4 în filială pro Cioloș. Declarați”. Răspunsul lui Cristian Moș vine instantaneu: “Fă listă cu ei”.

Nervi la USR Timiș după primul tur al alegerilor: Cristian Moș vrea lista cu useriștii care au votat cu Cioloș

Nervi la USR Timiș după primul tur al alegerilor: Cristian Moș vrea lista cu useriștii care au votat cu Cioloș

L-am sunat și pe domnul Bejinar, întrebându-l dacă este adevărat că a primit dispoziție de la Cristian Moș să facă listă cu membrii din filiala Recaș care sunt susținători ai lui Dacian Cioloș. În prima fază, tânărul recășean a făcut pe miratul, pe sistemul “Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, iar apoi, la rugămintea noastră de a ne răspunde cu da sau nu la întrebare, Sebastian Bejinar a început să divagheze cu grație, demonstrând că s-a integrat perfect în peisajul politic. L-am felicitat sincer pentru această reușită.

În ceea ce privește vânătoarea de vrăjitoare declanșată în USR Timiș, suntem curioși cum se va reflecta în turul doi campania în stil american făcută de domnul Moș…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Nervi la USR Timiș după primul tur al alegerilor: Cristian Moș vrea lista cu useriștii care au votat cu Cioloș

  1. Marii adepti ai democratiei, cei care vor sa ne invete sa…traim, folosesc metode comuniste, chiar kgb-iste !
    Nu ma intereseaza partidul lor de….completati dvs, dar se comporta ca si securitatea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *