Nereguli depistate de DSP în școli și grădinițe

DSP lapte si corn

Produsele alimentare din Programul Lapte și Corn sunt depozitate necorespunzător. Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș în urma unor controale în 18 unități de învățământ preșcolare și școlare.

”S-au constatat neconformități referitor la amenajarea incorectă a spațiului de depozitare, dar și lipsa spațiului de depozitare a materialelor de curățenie și materiale de igienă personală insuficiente. Pentru remedierea acestor neconformități s-au acordat termene și se vor efectua recontroale”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP Timiș.

Potrivit acesteia, Serviciul de Control în Sănătate Publică al DSP Timiș a finalizat, în perioada 28 ianuarie – 1 februarie, 50 de verificări în unități alimentare, hoteluri, școli și grădinițe, precum și la saloanele de înfrumusețare.

”În urma inspecției efectuate în 17 unități alimentare, nu au fost consemnate neconformități, cu excepția unui magazin de carne care nu a putut prezenta cursurile de igienă pentru personal. De asemenea, au fost prelevate 20 de probe alimentare și transmise la laborator pentru analize”, a spus Dana Șpac.

Totodată, în urma controalelor efectuate în patru unități de servicii hoteliere, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru neconformități referitor la depozitarea produselor alimentare. În schimb, inspectorii sanitari au remarcat, în cadrul verificărilor efectuate în 11 saloane de înfrumusețare, echipamente de protecție incomplete, produse cosmetice fără certificate de conformitate și material moale păstrat necorespunzător.

”Pentru remedierea acestor neconformități s-au acordat termene și se vor efectua recontroale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nereguli depistate de DSP în școli și grădinițe

  1. o porcărie laptele si cornul. dati-le copiilor o masă caldă si se va rezolva si prezenta la scoală. pentru un lapte smîntînit si un corn tare copilul nici nu vine la scoală .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *