Nemulţumiri din ce în ce mai multe în Calea Aradului

statia velo

Nu puţini sunt timişorenii care se plâng că se văd nevoiţi să străbată noaptea străzile din cartiere într-o totală beznă. Aceasta în timp ce, de ochii lumii, arterele principale şi centrul oraşului se scaldă în lumină.

În Calea Aradului, de exemplu, iluminatul public pe străzile din zonă nu funcţionează, în schimb cel de pe arterele principale nu este oprit nici măcar după răsăritul soarelui.

În acelaşi cartier, în perimetrul ce include Piaţa Verde, timişorenii au rămas şi fără staţia de biciclete. Aceasta a fost distrusă, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce un şofer de camion a intrat în ea.
iluminat aradului

Conform reprezentanţilor RATT, urmează ca şoferul să fie tras la răspundere şi să plătească daunele, fie el, fie firma la care este angajat. „La începutul acestei săptămâni s-au demarat procedurile pentru repararea staţiei”, spune Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al regiei de transport.

Locuitorii din Calea Aradului se plâng şi de viteza ameţitoare cu care circulă şoferii pe Strada Liniştei, unde limita este de 30 de kilometri la oră. Strada a fost „transformată” într-o arteră foarte circulată, făcând legătura între Mehala, Torontalului şi Lipovei.

Lipsa parcărilor reprezintă o altă mare problemă a timişorenilor care locuiesc în acest cartier. Trotuarele au fost transformate în parcări, pietonilor rămânându-le doar alternativa periculoasă a carosabilului.

Din păcate, unele dintre cartierele Timişoarei nu sunt privite de administraţia locală ca făcând parte din oraş, iar prin urmare locuitorii din aceste zone nu pot beneficia de aceleaşi condiţii de viaţă precum cei din centrul oraşului sau din locurile preferate de mai-marii urbei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns