Enel bagă Calea Lipovei în șantier

lucrari 1

A spune despre Enel că face parte dintre companiile dragi inimii locatarului timișorean ar reprezenta, eufemistic vorbind, o exagerare destul de mare.

Indiferent de zona de domiciliu și de faptul că locuiesc la casă sau la bloc, abonații furnizorului de electricitate au destule plângeri în legătură cu serviciile acestuia din urmă, dovadă și numărul de sesizări primite de la cititorii noștri.

Penele dese de curent, produse când ți-e lumea mai dragă, au uneori o explicație simplă: rețeaua învechită, uzată atât moral, cât și fizic. O știu locatarii din nordul orașului, o știe și Enel, care a anunțat demararea unui amplu program de modernizare a rețelelor de joasă tensiune în mai multe zone din Timişoara. Este vorba, concret, de un număr de străzi care, până la finele acestui an, vor beneficia, promit cei de la Enel, de servicii de furnizare de calitate.

„Lucrările de modernizare constau în înlocuirea conductoarelor existente cu unele noi şi cu secțiuni mărite, oferind, pe lângă o mai mare siguranță în alimentarea cu energie electrică, un nivel îmbunătățit al tensiunii și posibilitatea unui consum sporit pentru toţi clienţii din zonele deservite. De asemenea, stâlpii și branșamentele din arealul cuprins în programul de modernizare care prezintă un grad avansat de uzură vor fi înlocuiți.

În acest proces se vor înlocui 35 km de conductoare clasice neizolate cu conductoare noi şi izolate, se vor planta 31 de stâlpi noi, iar 40 de stâlpi, care nu mai corespund din punct de vedere tehnic, vor fi înlocuiţi. Vor fi refăcute toate branşamentele existente şi se va realiza un nou circuit de iluminat cu conductor nou. De asemenea, vor fi efectuate excavări pentru plantarea de stâlpi şi prize de pământ noi, precum și aducerea la starea inițială a terenului afectat de lucrări“, au anunțat ieri reprezentanții Enel.

Așadar, un șantier în toată regula, a cărei amplasare corespunde, în linii mari, cu zona Calea Lipovei. Sunt vizate următoarele străzi: Amurgului, Sever Bocu, Constatin cel Mare, Martir Silviu Motohan, Arh. Ion Mincu, Ion Roată, Carol Davilla, Robert Koch, Albinelor, Stuparilor, Demetriade și Divizia 9 Cavalerie. În plus, în toată această zonă se vor pregăti instalațiile electrice de joasă tensiune în vederea instalării de contoare inteligente, o măsură care, spun cei de la Enel, va fi luată și în sudul orașului, în zona Căii Șagului.

Toate aceste lucrări, ne încredințează reprezentanții companiei, vor crește siguranța în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor și vor asigura preluarea unui consum crescut cu până la 40 la sută față de nivelul actual, astfel că aproape 100.000 de clienți vor beneficia de o mai bună calitate a serviciului. Valoarea estimativă a lucrărilor depaşeşte suma de un milion lei, iar termenul de finalizare este a doua jumătate a acestu an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns