Nelu, un român fără adăpost din Franța, a primit o casă și un loc de muncă după ce și-a donat toți banii pentru victimele furtunii Alex

Ion-Nelu Gioroiu, un român în vârstă de 52 de ani din Franța, care își petrece zilele pe străzile din Nisa, și-a donat toți banii pentru a ajuta victimele furtunii Alex. Gestul bărbatului a stârnit un val de solidaritate ce i-ar putea schimba viața. Primăria i-a oferit o slujbă, iar o asociație de volutari a reușit să-l cazeze într-un apartament, potrivit observatornews.ro.

Cunoscut drept Jojo, Ion-Nelu Gioroiu doarme sub cerul liber din Nisa de aproximativ patru ani. Însă totul s-ar putea schimba după un gest care i-a adus aprecierea comunității de pe Coasta de Azur.

Impresionat de suferința victimelor furtunii Alex, care a adus inundații masive în Franța, românul a decis să doneze toată agoniseală adunată după vânzarea unei reviste – aproximativ 150 de euro. De altfel, ultimul număr al publicației îi este dedicat chiar lui.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înțeleg, știu că nu are bani și de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reușit să pună ceva bani deoparte și că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știe ce simte să rămâi fără nimic …. a scos două pungi cu monede și a insistat să le luăm”, a scris asociația Solidarity 06 în folosul celor fără adăpost, pe Facebook, conform observatornews.ro.

Foto: observatornews.ro

2 Comments
Marius 16/10/2020
Iar tu, cel cu comentariul de mai jos, care nu are curajul nici macar sa inventeze un nume, esti vai si amar ! Numai la "jmecherii" te poti gindi. Nu mai esti capabil (daca ai fost vreodata) sa te gindeti ca poate omul chiar a reactionat ...omeneste ! Mi-e rusine ca sunt de un neam cu tine !
... 16/10/2020
Șmecher, Jojo, ăsta ...