Nelu Tătaru: Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în România la sfârșitul lunii decembrie. În ianuarie începe vaccinarea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți că primele doze de vaccin anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, la videoconferința Profit Health Forum.

Ministrul a precizat că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.

Tătaru a spus, totodată, că, în ultimele săptămâni, efortul autorităților a constat în extinderea facilităților de terapie intensivă. Astfel, dacă pandemia de coronavirus a găsit România, în urmă cu 8 luni, cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.

3 Comments
mircea cel tanar 27/10/2020
FALS!!!!! NIMIC din ce se vaccineaza anti-covid nu este sigur , mai ales perioada de vaccinare , cand populatia este predispusa la alte patologii virale
Dan 27/10/2020
Asta-i problema de femeie....sa faca mata!
Spectacol pe cinste 27/10/2020
De-a râsu-plânsu! Și cine-și asumă contraindicațiile? Nu cumva Statul Român? Adică acest stat care nici că ne mai reprezintă?