Două investiții cu finanțare europeană pentru orașul Deta

adrvestdeta2 1

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest anunță semnarea a două noi contracte de finanțare europeană în județul Timiș, ambele proiecte aparținând Primăriei Deta. ”Îmbunătățirea calității vieții populației orașului Deta prin crearea de noi structuri sociale” și ”Îmbunătățirea calității vieții prin reabilitarea și consolidarea locuințelor sociale, precum și realizarea pistelor de biciclete – acces la proprietate și acces auto la locuințele sociale, oraș Deta, jud. Timiș” sunt inițiativele care urmează să beneficieze de finanțări prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru: Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în România la sfârșitul lunii decembrie. În ianuarie începe vaccinarea

Prin primul proiect urmează să se construiască o creșă, un centru de zi pentru persoane vârstnice și o cantină socială. Toate vor fi realizate pe o suprafață de peste un hectar, mai precis pe un teren de 10.212 de metri pătrați, situat pe str. Termal nr. 17A. Suprafața construită propusă pentru clădirea cu funcțiune mixtă este de aproximativ 1.850 de metri pătrați. Se va asigura și partea de dotare, adică mobilierul interior și exterior, echipamente și materiale didactice. Mai sunt incluse în proiectul contractat de ADR Vest cu administrația publică locală a Orașului Deta amenajări exterioare: acces carosabil și pietonal, trotuare, spații verzi, loc de joacă pentru copii etc. O altă componentă a investiției vizează realizarea de trotuare și o parcare pe strada Pădurii, precum și trotuare și piste de biciclete pe strada Termal. Valoarea totală a proiectului este de 10,7 milioane lei, dintre care aproape 10,5 milioane de lei vin ca finanțare nerambursabilă.

Prin cel de-al doilea proiect, ”Îmbunătățirea calității vieții prin reabilitarea și consolidarea locuințelor sociale, precum și realizarea pistelor de biciclete – acces la proprietate și acces auto la locuințele sociale, oraș Deta, jud. Timiș”. va fi schimbată funcțiunea unei clădiri existente, care va fi totodată extinsă. Imobilul urmează să găzduiască locuințe sociale, după finalizarea lucrărilor. Vor fi 11 apartamente mobilate și dotate (cu totul 672,56 mp), iar în exterior vor fi amenajate accesul auto și pietonal, precum și spații verzi (circa 1.400 mp). De asemenea, se vor realiza piste pentru biciclete pe străzile Mihai Eminescu, 1 Mai și Avram Iancu (DN 59B), iar pe ultimele două artere se va reface și accesul către proprietăți, se vor amplasa borduri etc. Proiectul are o valoare totală de 5,5 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de peste 5,1 milioane lei.

Ambele proiecte sunt derulate prin Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, linie de finanțare din cadrul  Regio-POR 2014-2020. În  ambele cazuri, perioada de implementare este de 26 de luni, mai precizează ADR Vest, autoritate contractantă pentru Regio-POR cu beneficiarii din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns