Nelu Tătaru, după noul bilanț-record de infectări: “Nu este cazul stării de urgență. Nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor”

tataru 1

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a respins sâmbătă ipoteza reintroducerii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri și decese din cauza COVID-19.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat Tătaru, conform stiripesurse.ro.

Nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor

Ministrul Sănătăţii a mai spus că autorităţile centrale nu iau în calcul, în momentul de faţă, nici amânarea începerii noului an şcolar, nici a alegerilor locale din luna septembrie, relatează Agerpres. El a precizat că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar pe 15 septembrie.

Reamintim că 889 de noi îmbolnăviri au fost raportate sâmbătă în România, bilanțul ajungând la 36.691, potrivit datelor publicate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 18.732 de teste.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

La ATI sunt internați, sâmbătă seara, 280 de pacienți.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns