Negocieri cruciale între Ucraina și Rusia – Întâlnirea se desfășoară în sistem videoconferință

Negocieri cruciale Ucraina și Rusia - Întâlnirea se va desfășura în sistem videoconferință

Vladimir Medinski, consilierul preşedintelui Putin, conduce delegaţia rusă în discuţiile prin videoconferinţă cu Ucraina, care au loc de câteva zile.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a informat sâmbătă că Vladimir Medinski, consilierul preşedintelui Putin, conduce delegaţia rusă în discuţiile prin videoconferinţă cu Ucraina, care au loc de câteva zile, informează EFE, care citează agenţia TASS.

CITEȘTE ȘI: Incendiu în Timișoara. A luat foc un bloc în Complexul Studențesc, locatari evacuați. Foto

„Din partea noastră, delegaţia este condusă în continuare de Medinski”, a spus purtătorul de cuvânt, dezvăluind că ambele părţi în conflict au avut mai multe întâlniri în acest format.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul preşedinţiei ruse sâmbătă, Vladimir „Putin le-a spus în detaliu preşedintelui francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Olaf Scholz despre recenta serie de discuţii între reprezentanţii ruşi şi cei ucraineni care au avut loc în ultimele zile în format video”.

După conversaţia telefonică pe care cei trei lideri au avut-o sâmbătă, surse de la Palatul Elysée au asigurat că preşedintele Putin nu intenţionează să „oprească războiul”, deşi au remarcat o schimbare de ton în discursul liderului rus, întrucât acesta nu mai vorbeşte despre „denazificarea” Ucrainei şi nici despre destituirea preşedintele Zelenski.

Până atunci nu se ştia că cele două părţi negociează prin videoconferinţă, după cele trei runde faţă în faţă, desfăşurate cu câteva zile în urmă.

Potrivit TASS, prima rundă de discuţii ruso-ucrainene a avut loc în regiunea Gomel pe 28 februarie şi a durat cinci ore. A doua rundă a avut loc pe 3 martie, tot în Belarus, şi a avut drept rezultat un acord privind crearea de coridoare umanitare pentru civili.

Cea de-a treia rundă a avut loc în regiunea Brest din Belarus, pe 7 martie. Pe 10 martie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitri Kuleba s-au întâlnit în Antalya.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *