(Ne)civilizaţie rurală

darova 7

Se spune că ţăranul are cei şapte ani de acasă şi îşi iubeşte locul din care provine, pe care-l respectă cu sfinţenie.

Din păcate, nu în toate satele bănăţene întâneşti localnici care să păstreze ordinea şi curăţenia.

De cele mai multe ori, şanţurile pluviale sunt colmatate, altfel spus astupate de iarbă şi nămol, la care se adaugă şi mizeriile aruncate de oameni.

CITEȘTE ȘI: Doctoriţă filmată în timp ce refuză internarea unui pacient. Într-un acces de furie, rupe actele cu care persoana respectivă s-a prezentat la spital | VIDEO

În comuna Darova, la câţiva metri de primăria din localitate, în locul unde apa de ploaie ar trebui să se adune ca să nu se inunde străzile, tot felul de gunoaie erau recent aruncate unele peste altele.

Cele mai multe erau pet-uri din material plastic, probabil provenite de la birtul de lângă drum. Şi nu că ar lipsi coşurile de gunoi, cum se mai întâmplă în alte localităţi unde nu au bieţii cetăţeni unde să arunce gunoaiele.

Aici e vorba de civilizaţie şi de bunul-simţ al unor oameni, cărora le e lene să se deplaseze zece metri până la coşurile stradale de gunoi …


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “(Ne)civilizaţie rurală

  1. Dar nu vă întrebați dacă mai sunt țărani în sate? Mergeți și în alte sate și vedeți ce gospodari buni sunt cei aleși în fruntea administrației locale.

Lasă un răspuns