Nebunie la Nădlac. Poliţia de Frontieră anunţă că sunt 300 de minute de aşteptare la ieşirea din România

vama nadlac 6

Cozile de maşini se întind pe mai bine de 10 kilometri în Vama Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, la o zi după relaxarea condiţiilor de carantină şi instituirea stării de alertă.
Traficul a crescut în ultimele zile, în Nădlac 1, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 3.640 de persoane care părăseau ţara, declarând majoritatea că merg la muncă în ţări ale Uniunii Europene. Timpul de aşteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac este, sâmbătă, de 300 de minute, coloanele de maşini depăşind şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire din ţară.

Toate persoanele care trec graniţa sunt verificte epidemiologic, fie la intrarea în România, fie la intrarea în Ungaria. Peste o sută de persoane care au aşteptat ore în şir au protestat, strigând ”Hoţii”. Oamenii au cântat Imnul Naţional, cerând ca formalităţile să se desfăşoare mai repede. În ţară se intră pe şapte artere şi se iese pe cinci artere, aceasta fiind capacitatea maximă a Vămii Nădlac, cu toate acestea coloanele depăşesc şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire.

Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, măsurile de prevenire şi control a răspândirii virusului SarsCov-2.
”În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, a transmis Poliţia de Frontieră.

CITEŞTE ŞI: Bombă biologică la vamă: Peste 30.000 de oameni au trecut fără control epidemiologic

Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, pune aglomeraţia pe creşterea traficului la frontieră, odată cu ridicarea interdicţiilor, dar şi a deficitului de personal la partea maghiară. „Din informaţiile mele, partea maghiară lucrează cu doar trei persoane, pe când noi avem mult mai multe”, a explicat Stoian, pentru site-ul specialarad.ro.

Purtătoarea de cuvânt a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean, a declarat, sâmbătă, că traficul în Punctul de Frontieră Nădlac a crescut atât la intrarea cât şi la ieşirea din ţară. „La noi nu este o problemă cu personalul. Totodată, la aceşti timpi ridicaţi de aşteptare contribuie şi formalităţile care se fac acum, iar aici ne referim la completarea unui formular, la luarea temperaturii etc. Vă mai pot spune că, până la problema pandemiei, timpul de aşteptare pentru o persoană era de aproximativ un minut, în vreme ce acum este de aproximativ zece minute”, a explicat Ardelean.

Toate persoanele sunt verificate amănunţit de autorităţile de frontieră române cât şi cele maghiare, care analizează dacă documentele de muncă şi de rezidenţă prezentate sunt veridice. „Din acest motiv durează mult. Durează 10 minute la noi, cam tot atât la ei”, spune Claudia Ardelean.

foto: Arpi Nistor
adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Nebunie la Nădlac. Poliţia de Frontieră anunţă că sunt 300 de minute de aşteptare la ieşirea din România

  1. Ungurii o fac cu intenție și sunt curios cît timpi vor ține tot așa eu cel puțin voi ocoli Ungaria mai există variante pe la Sîrbia și Croația care funcționează foarte bine!!!

  2. vad din fotografie ca sunt oameni care calatoresc pe jos cu sumedenie de bagaje dupa ei!

    Cum e posibil asa ceva?
    De ce nu asteapta in masini?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *