Ne îndreptăm spre normalitate? Pentru ce și-ar putea pierde unii definitiv permisul de conducere

politie 7

Un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari prevede sancțiuni drastice pentru șoferii care încalcă reglementările în vigoare.

Parlamentarii au adoptat modelul american, potrivit căruia, conducătorii care șofează în stare de ebrietate, vor pierde permisul pentru o perioadă de cinci ani. În cazul în care aceştia sunt prinşi din nou, şoferii vor pierde definitiv dreptul de a conduce.

„Este oportun un astfel de proiect. Nu ştiu dacă ar trebui pe viaţă suspendat permisul de conducere, dar cel puţin cei ce se urcă băuţi la volan şi pun în pericol viaţa oamenilor trebuie să nu mai conducă o perioadă mai îndelungată de timp. Din punctul meu de vedere, cam 10 ani ar fi perioada în care şoferii prinşi cu alcool la volan, în recidivă, ar trebui să nu mai aibă acest drept. În Statele Unite ale Americii, conducătorii prinşi cu alcool au dreptul de a conduce suspendat timp de 5 ani. Dacă recidivează în perioada de probă, aşa cum au ei, atunci permisul este suspendat pe viaţă”, a declarat Mihai Lupu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor.

Amenzile prevăzute în noul proiect sunt extrem de usturătoare şi variază între 5.000 şi 15.000 de lei, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Actul normativ prevede amenzi şi sancţiuni în funcţie de gradul de alcoolemie depistat în sângele şoferului respectiv, dar şi de infracţiunile pe care le comit atunci când se află băuţi la volan.

Între doi şi cinci ani vor rămâne fără permis şoferii prinşi cu alcool la volan, în afara amenzilor contravenţionale. În cazul unui şofer băut recidivist întâlnit din nou de cei de la Poliţia Rutieră, el riscă să rămână fără permis pe viaţă.

Sursa: hunedoaralibera.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ne îndreptăm spre normalitate? Pentru ce și-ar putea pierde unii definitiv permisul de conducere

  1. Retardism maxim! A se vedea codul rutier din Europa, imbecililor fara minte, ca numai tampenii facute de tampiti adoptati! Iar daca tot le adaptati, si militienii sa aiba aceleasi drepturi si obligatii ca politistii lor … nu atarnache-pindache-tufarime, ca nu-s scaieti … cred … apoi sa vedeti SPAGA GRASA sa taca militianu … jegosenie maxima …

    1. Crezi ca in vest nu stau politistii cu radarul ascunsi. ?Si in Germania am vazut si in Franta in Italia. Starea drumurilor nu da dreptul nimanui sa conduca ca si nebunul punand in pericol viata si sa atatea celorlalti participanti la trafic

  2. Apropo – cod rutier din Melilla (Africa) nu putem adopta?? Ca nu cred ca avem drumuri mai bune ca ei … ca de autostrazi nici nu se pune problema … si daca tot o coacem ca p(oo)la made in Ro – n-am putea ajusta si Rovinieta la pretul pe care il platesc nemtii in Germania?? Sau, am uitat prostii nostrii care guverneaza inventeaza … apoi se dau destepti … ca de militieni, cred ca stie toata lumea ca intr-o sectie de militie IQ-ul are media aritmetica 1 …sper ca nu e complicata formula ….

Lasă un răspuns