Ne-a părăsit medicul Gheorghe Ghilezan. Dumnezeu l-a chemat la El pentru a întregi echipa celestă a Științei Timișoara

gheorghe ghilezan

Dr. Gheorghe Ghilezan, medic de țară și fost doctor al echipei de fotbal ”Poli” Timișoara, ne-a părăsit după o scurtă și grea suferință, la vârsta de 83 de ani.

S-a născut în Ghilad, județul Timiș, la 19 septembrie 1937. Tatăl său, Moise, era protopop al Ciacovei. Mama lui, Emilia, fiică de mic moșier, l-a crescut singură de la vârsta de 9 ani, când a rămas văduvă.

În anul 1955, “a reușit fără loc” la Facultatea de Medicină din orașul de pe Bega. Mai precis, deși avea media de admitere, nu a fost admis în primul an. Dosarul său nu era ”clinic sănătos,” din punctul de vedere al orânduirii socialiste. Era fiu de mic burghez. Așa era considerat de comuniști preotul.

De-abia în al doilea an a intrat la Medicină. Primul an de facultate l-a prins în mijlocul protestelor studențești din octombrie-noiembrie 1956. A fost unul dintre cei 3.000 de tineri care în ziua de 30 octombrie 1956 au organizat primul protest anticomunist din România, după revoluția din Ungaria. În 1962 a absolvit Facultatea de Medicină. A fost repartizat la Cicârlău, județul Maramureș, doctor de țară.

După trei ani, la insistențele străbunicii sale, Elena, considerată de organele statului periculoasă, pentru că era chiabură, s-a reîntors în Banat. Prin repartiție a primit un nou post de doctor de țară, la Dumbrava – Igazfalva, județul Timiș, într-o comunitate de maghiari.

În 1978 a ajuns doctorul echipei sale favorite, ”Poli Timișoara”. A avut una dintre cele mai lungi cariere de medic.

În luna iunie 2020, l-a trosnit ca din senin o boală năucitoare. A trebuit să închidă în septembrie cabinetul cu cei peste 2.200 de pacienți din cele trei comunități Dumbrava, Răchita și Mănăștiur.

Dumnezeu l-a chemat la el pentru a întregi echipa celestă a Științei Timișoara.

Corpul neînsufleţit e depus la Casa Funerară Nicomar Heaven de pe strada Vulturilor, colţ cu Şagului, din Timişoara.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă 10 octombrie, după ora 13,00 în Cimitirul Rusu Șireanu din Timișoara.

Îşi iau rămas bun Corina, Marius şi Dan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ne-a părăsit medicul Gheorghe Ghilezan. Dumnezeu l-a chemat la El pentru a întregi echipa celestă a Științei Timișoara

  1. Dumnezeu sa te odihmeasca-n pace doctore ,am multe amintiri frumoase cu tine si cu nea Costica cu Bila cu cu tata Paltinisanu ,cu Cotec ….poate va intalniti pe un gazon mai bun decat Stadionul cu multe performante nationale si internationale ale Timisorii

Lasă un răspuns