Naţionala României va juca la Timişoara!

Naţionala României va juca la Timişoara!

„Vulturii” lui Dragan Petricevic vor susţine următorul examen în precalificările FIBA EuroBasket 2025 în sala „Constantin Jude” din Timişoara. Meciul cu Luxemburg, al treilea cu antrenorul Dragan Petricevici pe banca tehnică, va avea loc în data de 30 iunie, fiind urmat, în 3 iulie, la Durres, de cel cu Albania.

Vor fi ultimele partide disputate de naţionala României de baschet masculin în grupa B a competiţiei. Şi cantonamentul premergător duelului cu Luxemburg se va desfăşura la Timişoara, în perioada 22-29 iunie. Selecţionerul Dragan Petricevici, care ocupă totodată funcţia de antrenor principal la SCM OHMA Timişoara, va miza pe un grup alcătuit din 15 jucători.

Printre aceştia, şi pivotul bănăţean Alexandru Olah, care în ultimele două sezoane a evoluat în alb-violet. O altă noutate o reprezintă revenirea lui Nenad Markovici pe postul de antrenor secund, el urmând să lucreze alături de Dragan Petricevici şi la lotul naţional al României.

Lista completă a baschetbaliştilor convocaţi pentru dubla cu Luxemburg şi Albania este următoarea: Emanuel Căţe (UCAM Murcia – Spania), Dragoş Diculescu (Lanstede Hammers Zwolle – Olanda), Tudor Gheorghe (FC Argeş Piteşti), Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu), Marcu Badiu (CSO Voluntari), Patrick Richard (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Luca Vasile (Rapid Bucureşti), Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea), Mihai Măciucă (FC Argeş Piteşti), David Vida (CSO Voluntari), Nandor Kuti (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Rolland Torok (CSO Voluntari), Bogdan Popa (CSM Baschet Petrolul Ploieşti), Rareş Uţă (BC CSU Sibiu), Alexandru Olah (SCM OHMA Timişoara).

CITEŞTE ŞI: Regal de handbal pentru copii la Moşniţa Nouă şi Dumbrăviţa (foto)

Pe lângă cei 15 sportivi menţionaţi, pe lista pentru eligibilitate transmisă la FIBA se mai află Kristopher Richard şi Tudor Fometescu, ambii de la CSM CSU Oradea, care vor putea fi convocaţi în regim de urgenţă. Aceştia fac parte din lotul lărgit şi rămân în vederile selecţionerului Dragan Petricevici pentru aceste meciuri, urmând să fie convocaţi în regim de urgenţă în cazul în care vor apărea unele situaţii nedorite în cantonamentul naţionalei (accidentări, infectări cu COVID-19 etc).

România se află pe prima poziţie în cadrul grupei B, cu două victorii din tot atâtea meciuri disputate, şi vizează noi victorii pentru a-şi menţine poziţia de lider şi de a obţine implicit calificarea în faza secunda din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *