”My Street, My Home” – Workshop de pictură cu Cristina Daju, la Timișoara

''My Street, My Home'' - Workshop de pictură cu Cristina Daju, la Timișoara

”My Street, My Home” – Workshop de pictură cu Cristina Daju, la Timișoara.

Sala 210 de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, strada Oituz nr. 4, va găzdui vineri, 3 februarie, cu începere de la ora 17, workshopul de artă ”My Street, My Home”, care își propune să exploreze prin intermediul picturii povestea locului real sau imaginar pe care îl numim acasă.

Liniile de demarcație ale spațiului nostru de zi cu zi sunt mai difuze decât oricând, așa cum linia dintre virtual și real e destul de neclară. Liniștea interioară este mereu disturbată de elemente care nu sunt ceea ce par. Formele familiare ale străzii și casei în care locuim integrează adesea recostrucții ale trecutului sau imaginări ale viitorului. În aceste vremuri fluide, propunem un dialog vizual cu locul numit acasă pentru a ne reconecta la propria noastră identitate.

”Atelierul va fi ghidat de Cristina Daju și este destinat atât adulților, cât și copiilor. În context, veţi avea ocazia să descoperiți Facultatea de Arte și Design într-un mod diferit și să pictați într-un atelier al secției de pictură. Participarea este gratuită și noi oferim toate materialele necesare. Locurile sunt limitate, pentru rezervare vă rugăm să vă însrieți la linkul: https://forms.gle/kWULpNhXW7zm6Bo5A

Cristina Daju este absolventă a programelor de studii de masterat și licență Pictură la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design. Studiile de doctorat în domeniul artelor vizuale le-a desfășurat la aceeași universitate, finalizând cercetarea despre Simbolicul și imaginarul în Renașterea florentină. Ca artist vizual, lucrările sale evoluează în jurul ideii că actul artistic implică un element activ având puterea de a comunica, interacționa și implica publicul, trecând prin diferite medii precum pictura, instalația, video, performance.

Lucrările ei abordează subiecte care privesc comunitatea, ecologia, sistemele de interogare și experiențele personale din viața de zi cu zi. Astfel, procesul devine mai important decât lucrarea finală, iar acțiunea artistică se regăsește în noul spațiu creat între obiectul static și cel performativ. În prezent este Lector Dr. la Facultatea de Arte și Design, UVT, unde își desfășoară cercetarea artistică cu studenții”, transmit organizatorii atelierului.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ”Arta în comunitate”, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

CITEȘTE ȘI: Profesori ai Universității Politehnica Timișoara, premiați la PatriotFest 2022

Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timișoara, program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara. Parteneri: Digital Canvas, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design – UVT, Less Zero Waste Shop.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *