Muzeul Bibliei, în incinta Bastionului „Theresia”

biblia

În perioada 1-25 aprilie 2019, în incinta Bastionului „Theresia” Timişoara se va deschide Muzeul Bibliei, o expoziție cuprinzând peste 500 de exemplare ale Cărţii Sfinte, în diverse ediții, limbi și dimensiuni.

CITEȘTE ȘI: Tânără dansatoare româncă, bătută crunt în Italia. Alexandra a fost lovită fără milă de mai mulţi bărbaţi

„Scopul demersului nostru este de a sublinia însemnătatea Bibliei și de a încuraja cât mai mulți oameni s-o citească și să înţeleagă în profunzime în ce constă influența Scripturii, cartea care a schimbat milioane de vieţi.

Multitudinea documentelor istorice, parcursul manuscriselor și al traducerilor de-a lungul secolelor atestă autenticitatea Bibliei. Expoziția va cuprinde fragmente din ediții vechi, manuscrise și informații despre locul și modul în care au fost scrise.

Muzeul Bibliei va găzdui mai multe evenimente: interviuri cu personalități, întâlniri cu invitați speciali din țară și străinătate, proiecții de film documentar, dezbateri despre rolul și influența Bibliei, expoziții de caricaturi cu teme biblice, concerte și concursuri cu tematică din acelaşi domeniu.

CITEȘTE ȘI: Imagini cu Ceaușescu în Coreea de Nord în noul videoclip al Pet Shop Boys

Se estimează că Muzeul Bibliei va avea mii de vizitatori – din școli, licee, biserici, din Timișoara și din țară”, sublinază membrii Asociaţiei „Renaşterea Familiei”, organizatorii evenimentului care mizează pe eventualii voluntari dornici să se implice în această acţiune de anvergură, oferindu-se ca ghizi, coordonatori ai grupurilor de vizitatori sau responsabili cu pregătirea întâlnirilor.

Cei interesaţi să participe la manifestare pot suna la numărul de telefon 0722 708172. Proiectul este realizat de Asociația „Renașterea Familiei” în colaborare cu Consiliul Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *