Mutată într-un „coteț” pentru că a dezvăluit ilegalitățile din primărie

La două zile după conferința de presă în care a demis-o, în direct, pe șefa creșelor din Timișoara, Patricia Chelbu-Goje, primarul Nicolae Robu supralicita pe pagina sa de Facebook, unde a publicat o postare prin care se autocaracteriza, pentru a „n”-a oară ca fiind „un om corect și cinstit 100%”, solicitând „tuturor celor ce au interacționat / interacționează cu Primăria Timișoara să-mi semnaleze personal, pe adresa de e-mail [email protected], orice faptă / atitudine incorectă sau necinstită eventual întâlnită în Primăria Timișoara (evident, cu precizarea numelui titularului respectivei fapte / atitudini și descrierea faptei /atitudinii)”. Postarea respectivă reprezintă doar o altă mostră de demagogie pură a primarului, fiindcă, în realitate, domnul Robu acționează exact pe dos.

Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită

De câțiva ani buni, un funcționar din primărie, asumându-și statutul de avertizor în interes public, i-a trimis sesizări peste sesizări primarului, în care i-a semnalat exact ceea ce-și „dorește” acum edilul-șef: fapte și atitudini incorecte sau necinstite cu precizarea numelui titularului respectivei fapte sau atitudini și cu descrierea faptei sau atitudinii.

CITEȘTE ȘI: Un tată şi-a ucis fiul de 16 ani şi fosta soacră. I-a înjunghiat, apoi a dat foc la casă

Drept răsplată, Mirela Toc – căci dumneaei este funcționarul despre care vorbim – a devenit ținta șefilor ei direcți, care au început să o hărțuiască, să o pedepsească, să o denigreze.

Pentru că a semnalat neregulile și derapajele din Colterm, doamna Toc a fost mutată, în urmă cu doi ani, de la Compartimentul Termoficare la Serviciul Relaționare Directă cu Cetățenii, celebra Cameră 12.

Petiție online în sprijinul funcționarului indezirabil

Aici hărțuirea a ajuns la un nou nivel, așa cum reiese dintr-o petiție online semnată de Lucian Mugur Serdean, timișoreanul care a învins primăria în mai multe procese și care dă serioase bătăi de cap rețelei de interese din probabil cea mai coruptă instituție publică din oraș.

 

Publicăm integral textul petiției online în care se cere demisia șefei Serviciului Relaționare Directă cu Cetățenii, Ioana Domnica Georgiu:

„Primăria Timișoara are angajată un funcționar public model pentru România, care din clipa în care a început să dezvăluie public abuzurile săvârșite de șefi din Primăria Timișoara, a început să fie hărțuită cu tot felul de chemări la comisia de disciplină, deși această comisie de disciplină nu s-a constituit așa cum cere legea și niciodată nu a sancționat vreun funcționar ce a fraudat bugetul local.

CITEȘTE ȘI: Bulversat de întrebările pentru permisul auto, un bănățean şi-a sunat un prieten în timpul examenului

Aceste hărțuiri au ajuns și în fața instanței de judecată atunci când directori din primărie au decis să-i acorde funcționarei un calificativ mai mic decât cel pe care-l avea dintotdeauna de când lucrează în primărie, adică .

Instanța de judecată a dat câștig de cauză funcționarei și hărțuirea ei a continuat prin cele mai penibile metode: i s-a interzis accesul la sistemul informatic al primăriei pentru a nu mai depista plăți și contracte ilegale către firmele de partid ale primarului, tăierea alimentării cu curent a calculatorului, interzicerea pauzei de prânz, s-a sugerat faptul că ar fi nebună și s-a încercat prin intermediul unui medic obligarea efectuării consultului psihologic anual la o clinică anume, etc.

În ciuda tuturor acestor practici de prost-gust, total ilegale, ce amintesc mai degrabă de perioada comunistă, funcționara Toc Mirela rezistă cu greu atacurilor zilnice din partea șefei numite ilegal la conducerea Serviciului de Relaționare Directă cu Cetățenii din Primăria Timișoara, d-na Georgiu Domnica Ioana.

 

Deși primarul cunoaște această stare de conflict generată și întreținută de șefii obedienți din primărie care nu știu cum să-și ascundă activitatea infracțională de mai bine de 10 ani, acesta nu face nici un gest ca să împiedice aceste abuzuri și cred că este principalul vinovat.

În urma dezvăluirilor din presă din luna martie, primarul, pus în fața unor ilegalități evidente săvârșite de Direcția de Resurse Umane din primărie, anunța demisia șefei de la Serviciul Public Creșe și sper să continue prin eliminarea tuturor celor ce încalcă legea, deși fărădelegile se țin lanț în Primăria Timișoara de cel puțin 10 ani.

Dacă primarul nu înțelege că se află în fruntea primăriei pentru a deservi interesele cetățenilor orașului și nu este plătit să apere funcționarii care încalcă legea, nu ne rămâne decât să începem demonstrațiile în fața Primăriei Timișoara.

Pentru început cerem demisia d-nei Georgiu Ioana Domnica pentru practici ce țin de perioada comunistă!”.

Ascunsă de ochii publicului

Reacția celor vizați a fost promptă: în data de 18 martie, primarul Nicolae Robu a semnat dispoziția nr. 342, care stabilește următoarele: “Începând cu data prezentei, în vederea eficientizării activității Biroului Salubrizare, raportul de serviciu al doamnei Toc Mirela Adriana, consilier clasa I, gradul profesional superior, se modifică prin mutare temporară pe o perioadă de 6 luni, de la Direcția Secretariat General – Serviciul Relaționare Directă cu Cetățenii la Biroul Salubrizare pe o funcție publică echivalentă cu menținerea drepturilor salariale”.

De fapt, faza cu eficientizarea activității Biroului Salubrizare este praf în ochi, motivul este altul: Mirela Toc își confecționase un tricou pe care scrie “GREVĂ JAPONEZĂ. SPUNE STOP ABUZURILOR ȘI CORUPȚIEI DIN ADMINISTRAȚIA LOCALĂ!” și se prezentase așa la serviciu, acolo unde fișa postului presupune interacțiunea cu cetățenii, care, astfel, văd mesajul transmis de funcționară.

 

Disperați, șefii funcționarei au decis că singura soluție este să o ascundă pe Mirela Toc de ochii oamenilor, de-aici și mutarea ei într-un alt birou, de fapt o cămăruță cât o cutie de chibrituri, cu pereți scorojiți și crăpați, cu mobilier minimal și uzat, fără calculator și fără telefon, aflată într-o altă clădire a primăriei, în sediul secundar al Colterm, de pe strada Piatra Craiului, acolo unde funcționează și Serviciul Public Creșe. Doamna Toc a avut curiozitatea să afle și ce suprafață are “cotețul” care i s-a alocat: 3,76 metri pătrați!

Eficientizare marca Robu

Mutată cică pentru eficientizarea activității Biroului Salubrizare, Mirela Toc n-a primit și fișa noului ei post, fișă care ar fi trebuit anexată la dispoziția primarului, astfel încât funcționara incomodă nu are nimic de făcut toată ziua!

N-a primit nici o sarcină de serviciu, așa că stă opt ore degeaba.

Bine, conștiincioasă ca întotdeauna, Mirela Toc s-a apucat să citească legislația specific noului domeniu de activitate, salubrizarea, dar a terminat-o deja și fișa postului tot n-a apărut… Asta da eficientizare!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 Răspunsuri “Mutată într-un „coteț” pentru că a dezvăluit ilegalitățile din primărie

 1. Medicina Muncii nu are prevederi legale clare si exprese, referitoare la spatiu, calitate, proximitate cu ce da si cu ce nu, distante fata de.. – luminozitate, calitate sanitara, metri patrati – minim 5, daca nu ma insel – etc, etc ?!?…
  Se urmareste imbolnavirea si distrugerea acestei femei corecte si verticale, cum ar trebui sa fie fiecare functionar de acolo ???!
  Este foarte trist si ingrijorator, ca primarul si altii de acolo recurg la astfel de masuri ilegale, fara sa se teama de Legi!
  Se impune sesizarea organelor abilitate de urgenta, inainte de a fi prea tarziu!
  Nu pot sa nu ma intreb, daca sotia primarelui stie, citeste tot se face acesta negativ, tot ce tolereaza, si ridica suspiciuni de potentiala coruptie prin toleranta – caci ignoranta NU o poate invoca! – si cum oare se privesc in ochi ???!.. Sau e o simpla femeie nestitutoare de nimic, si crede orbeste tot ce ii spune consortul „cinstit 100%” ???!
  Cum isi priveste vecinii in ochi ?!?..
  Continuati anchetele de gen, si nu faceti nici cel mai mic rabat, caci altfel numai Capitala „culturala” si normala nu vom avea, si toti vom avea de pierdut, ca timsoreni si timseni!
  E mult mai greu sa repari, decat sa previi Raul!
  Felicitari doamnei Toc si sa fie tare, sa sesizeze toate forurile si organismele competente sa intervina intru normalizare si intrare in legalitate!
  Celebrul fost sef de pionieri de la ITM, ce spune, ce face, sau e prea plecatul edilului ?!?…
  Trebuie anchete de la Bucuresti ???!
  „Fiat Justitia!” – fara partea a ii-a!

 2. Cum e posibil ca în secolul 21 să nu ai acces la un spațiu salubru, la telefonie, la internet, fiind răspunzător de îmbunătățirea eficientizării activității BIROULUI SALUBRIZARE al PMT?
  Azi, mâine, este posibil să o vedem pe d-na (DNA) MIRELA TOC făcând „eficientizarea salubrizării orașului”, pe străzi, cu matura și găleata cu apă! Nu ar fi mai bine să facă asta cine ocupă un post în afara condițiilor legii deși există sentințe judecătorești?

  1. Distribuind articolele, pentru a afla cat mai multi oameni despre ceea ce se intampla in Primaria Timisoara.

 3. Mirela, toata stima!
  Vremurile lui Bacaloglu, personajul din „Cel mai iubit dintre pamanteni”, s-au reintors ! Asta demonstreaza inca odata ca administratia condusa de „cel mai corect si cinstit” primar din galaxia noastra a ramas impietrita in „iepoca”de trista amintire! Oare asta si-au dorit tinerii care au pierit in Revolutie? Cu siguranta nici votantii d-voastra d-le primar- nu asa vremuri si-au dorit! Si va spun asta cu regret, din experienta!

 4. Aroganta si „tratarea” cetateanului cu „sictir” sunt la ordinea zilei la Camera 12. Functionari obedienti, fac orice, numai sa nu ajungi intr-o audienta si sa deranjezi „inaltii” reprezentanti ai urbei.
  Din „orasul florilor”, „capitala Banatului” si nu in ultimul rand- orasul Revolutiei Romane”, Timisoara a ajuns ” o groapa de gunoi”, datorita administratorilor de slaba calitate care promoveaza doar „yes-mani”!
  Caci „omul sfinteste locul” sau „pestele de la cap se-mpute”!
  Felicitari Mirela! Ai pus mai presus de orice interes personal, interesul cetateanului!
  Respect d-le Brindescu pentru ca scoateti la lumina „mocirla” in care se scalda administratia publica a orasului nostru!

 5. Felicitări domnule Brindescu, doamnă Toc.
  Nu vă lăsați în fața acestui sistem ticalos care zdrobește metodic orice opozant. Spiritul timișorean este animat de dorința de libertate și adevăr, Timișoara este acasă pentru toți care luptă pentru respect, adevăr și dreptate.
  Continuați, sunteți de departe cel mai bun ziarist!

 6. Felicitări doamnei Toc pentru curaj și pt tot ceea ce face!
  Felicitări și dvs domnule Brindescu, sunteți cel mai bun ziarist din Timișoara care surprinde adevăratele probleme.
  Mai așteptăm astfel de subiecte și continuarea „povestii”doamnei Toc.
  Este inadmisibil ce face domnul Robu, și cum distruge în oraș întreg!
  Sper sa nu mai fie primar niciodata, pt ca nu merita nu știe și fura.

Lasă un răspuns