Asistență şi finanţare pentru înființarea de firme

În calitate de partener coordonator al Proiectului SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) a demarat procesul de înființare a celor 25 de firme pe cale de a porni la drum și ale căror planuri de afaceri au fost selectate spre finanțare.

Pentru aceasta, până în data de 29 martie 2019, experții CCIAT asistă firmele în întocmirea dosarului și intermediază formalitățile de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului Timiș. Totodată, mentorii le oferă candidaților suport informațional, instrumental și evaluativ, conform planurilor de afaceri depuse.

Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu SC GAPA SRL și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județețe ale Regiunii Vest.

Obiectivul general al proiectului vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competenţe antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane, în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru alte 44, crearea și sprijinirea întreprinzătorilor în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest, care vor genera 88 de locuri de muncă.

Până în prezent, în cadrul proiectului, CCIA Timiș a avut următoarele rezultate: 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara; 380 persoane din aceste județe înscrise în grupul-țintă; 49 planuri de afaceri depuse în cadrul concursului de planuri de afaceri organizat în perioada 08-29 noiembrie 2018; 25 planuri de afaceri selectate pentru finanțare de către CCIA Timiș; 25 stagii de practică pentru candidații cu planuri de afaceri selectate.

Finanțarea este nerambursabilă în proporție de sută la sută. Valoarea totală a finanțării este de 6,420 milioane de lei. Informații suplimentare pot fi solicitate telefonic, la nr. 0732.185.282 sau la adresade e-mail mailto:[email protected], persoana de contact fiind Daiana Mirela Buzatu, manager de proiect.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns