A murit Lorin Fortuna

lorin fortuna

Lorin Fortuna, figură emblematică în perioada Revoluţiei de la Timişoara din decembrie 1989, s-a stins din viaţă vineri după-amiază, la Spitalul Judeţean.

Lorin Fortuna fusese operat şi era internat la Secţia ATI după ce, în 21 noiembrie, a ajuns de urgenţă la spital, având ulcerul perforat.

Starea lui de sănătate s-a înrăutăţit şi a intrat în comă, iar astăzi a murit.

Lorin Fortuna este omul care a citit primele revendicări ale revoluţionarilor, în 20 decembrie 1989, din balconul Operei.

Ulterior, până în 21 ianuarie 1990, a condus judeţul Timiş, luându-i locul prim-secretarului Radu Bălan.

Foto: vice.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “A murit Lorin Fortuna

 1. Fără Lorin Fortuna, eram şi azi o Kimirsenie sau o Cubă. Măcar Timişoara ar trebui să intre în doliu, Ţara e prea neinformată să i se ceară minuni. Lorin Fortuna a folosit genial balconul Operei în Revoluţie: a organizat masele pe întreprinderi, lipsindu-i pe bolşevici de posibilitatea de a-şi infiltra securiştii. Totodată, a dat în permanenţă impresia că toată România se ridică. Dacă erai timişorean cu rude în Vaslui, îţi dădea microfonul precizând că şi Moldova e cu noi! În fine, era tânăr şi frumos, cu luciri mistice în ochii albaştri, exact ce-i trebuia să fascineze mulţimile. România a suferit o grea pierdere şi e tot atât puţin conştientă precât la Cedarea Basarabiei 2016. Altminteri, şi Avram Iancu a clacat în deziluziile de după revoluţia paşoptistă.

 2. Lorin Ioan Fortuna a fost Salvatorul Omenirii ,si a avut rangul astral de Zeu Solarital. Prin depoluarile pe care le efectuau combatantii existentialisti di jurul sau ,sa reusit evitarea distrugerii acrstei lumi si a planetei. Datorita Revolutiei de la Timisoara Tara Romania,Poporul Roman si orasul Timisoara au fost alese de catre Ierarhiile Astrale Inaintemergatoarele acetei ete zodiacale cara dureaza inca 973 de ani ,si care este ultima era a acestei lumi. Ca si tara Inaintemergatoate,aceasta a avut si oamani inaintemergatori iar unul dintre ei a fost Ioan Lorin Fortuna. In termmeni populari ,a fost OMUL SFINX al erei zodiacale nr. 9 . Din cate stiu ,la aceasta ora ,ocupa unul din cele sase locuri din conducerea actuala a acestei planete in calitate deSalvator al Omenirii.

 3. pe cerul constiintei mele Lorin Fortuna e un astru stralucitor. daca cit mai multi Români s ar fi apropiat macar de felul de a fi si de a actiona al acestui Om am fi fost ca tara si ca neam Soarele de pe cer, nu mai putin. in istorie am mai avut oameni ca el dar din pacate nici de modele nu ne au servit. sa nu ziceti ca nu v i s a dat popor ingrat.
  Lorin Fortuna este espresia cea mai pura a unui Om Liber. nu puteti fi ca el nici daca v ati dori. s a refugiat in ezoterism pt acolo era cea mai multa libertate. si este in rangurile lui – care sint mai autentice decit tot ce ne ofera aceasta realitate malformata – in panteonul etern al acestui neam alaturi de mihai voievod viteazul , mihai eminescu , mar. ion antonescu , corneliu zelea codreanu (desi asta a fost exorcizat, a luat o pe panta castrarii religioase care dupa cum se observa in fiecare caz in parte nu aduce inmic bun ori productiv pt sine ori multime altceva decit producerea de suferinta nascuta din smintirea mintii suferinta cu care se hranesc calaii lor calai cu chip si functie religioasa)
  in incheiere vreau sa spun ca de la Fortuna am invatat ca religia e C_C_T
  MULTUMESC MAESTRE !
  sa ti fie somnul lin si codrul aproape sa ai un cer senin pe intinsele ape
  sa stii ca n am uitat ca ai zis o data ca atunci cind ai plecat n o sa ne uiti ca tara si ca neam
  sa mai stii ca de la masoni ti s a tras
  in zilele nooastre doctorii provoaca mai multa suferinta si moarte decit vindecare si viata
  si alti oameni importanti patrioti romani au plecat cu zile cu un stop in anticamera mortii , spitalul
  vreau sa spun ceea ce chiar am afirmat : miini criminale strine de tara ne rapun vitejii si oamenii simbol
  eu unul am blestemat irevocabil si fara sfirsit temporal aceste entitati care imi stau in calea emanciparii ca om ca neam si ca tara. pt ca refuz sa admit ca sint o sluga intr o tara de slugi. am ambitii mai mari in viata. si sint toate directionate spre gloria neamului si a tarii mele. neamul meu dar fara aceasta religie imputita falsa si subversiva dupa care am adunat numa ponoase. am zis.

Lasă un răspuns