Municipalitatea vrea să sporească multiculturalitatea Timișoarei

Reorganizare în Primăria Timișoara. Ce servicii se comasează, ce structuri sunt nou-înființate

Pentru o Timișoară mai deschisă spre diversitatea de toate felurile, inclusiv etnică, religioasă și culturală, municipalitatea se implică într-un proiect coordonat de la Bruxelles. Proiectul de hotărâre referitor la participarea la inițiativa ”Un nou capitol privind diversitatea pentru Europa – Rețeaua europeană a orașelor pentru Diversitate”, prin care Timișoara va fi inclusă într-o rețea de orașe multiculturale, va fi supus chiar marţi aprobării consilierilor locali.

Valoarea totală a proiectului este de 148.680 de euro, sursa banilor fiind Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA) din Bruxelles.

”În acest proiect Primăria Municipiului Timișoara nu are nicio contribuție financiară proprie în calitatea sa de partener”, se spune în motivarea proiectului de hotărâre, deși ceva mai jos se specifică ”Pentru Timişoara se preconizează participarea la cel puțin patru evenimente, participare care se va realiza pe cheltuiala administraţiei locale timişorene”.

Alte proiecte pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de marţi, 7 decembrie, de la ora 17, mai figurează proiecte privind înființarea Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor publice TIMPARK, acceptarea accesului liber al elevilor în curțile și pe terenurile de sport din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Timișoara, pentru activități recreative și sportive extrașcolare, și aprobarea Planului Urbanistic Zonal ”Zonă locuințe și funcțiuni complementare” în extravilan, în zona Torontal-Metro 2.

CITEŞTE ŞI: Adrian Wiener, deputat USR de Arad: Certificatul verde la locul de muncă este o măsură bună, va crește rata de vaccinare

Cei interesați de dezbateri pot urmări ședința pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Municipalitatea vrea să sporească multiculturalitatea Timișoarei

  1. Ce este maestre Donimic Frig nu aveti destui emigranti in Timisoara? Mai vreti si alti daca ii vreti cazatii in vila Dumneavoastra nu sa umble pe strazi de nebuni si sa iti mai dea si in cap cum sa mai intamplat

  2. Comentariul meu de ieri a fost cenzurat, voiam doar sa scot in evidenta ca Timisoara dintotdeauna a fost un oras multicultural, cu o  diversitate de natiuni si religii care au coexistat pasnic multi ani, decenii, secole… si acum vrea cineva sa ne explice ce e bine si ce e rau. Timisorenii, bastinasii mai in varsta, inteleg ce vreau sa spun, un redactor al Renasterii de loc din …cine stie unde, dinafara Banatului, nu poate sa inteleaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.