Adrian Wiener, deputat USR de Arad: Certificatul verde la locul de muncă este o măsură bună, va crește rata de vaccinare

Adrian Wiener, deputat de Arad: Certificatul verde la locul de muncă este o măsură bună, va crește rata de vaccinare

Certificatul verde COVID-19 la locul de muncă este o măsură corectă care va crește rata de vaccinare, declară vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener (USR). Proiectul este blocat acum în Parlament și se așteaptă decizia politică a coaliției PSD-PNL-UDMR.

Adrian Wiener crede că PSD va încerca să îndulcească certificatul verde CCOVID-19: „Ideal ar fi ca decizia, chiar politică fiind, să fie luată în baza implicațiilor în ceea ce privește sănătatea publică. Evident, este o reținere din partea PSD-ului, mai ales din partea PSD-ului, în a lua măsuri impopulare și este practic amânată această decizie, încearcă să fie pregătită comunicațional, probabil vor găsi formule de a o îndulci, de a crește praguri sau știu eu, de a elimina anumite sectoare din economie unde să fie obligatoriu acest certificat verde”.

CITEŞTE ŞI: Doi bebeluși au ajuns la spital după ce au fost vaccinați, din greșeală, cu serul Pfizer

Medicul-deputat precizează la RFI că a primit și el mesaje de amenințare, dar consideră că certificatul verde la locul de muncă pentru anumite categorii este o măsură corectă:

„Reținerea este una politică, mersul mai departe ar fi în interesul sănătății publice, pentru că evident, ar crește rata de vaccinare, evident, ar scădea riscurile de la locurile de muncă din România și cu siguranță ar scădea numărul de îmbolnăviri. Eu sper ca acum, având responsabilitatea guvernării și fiind responsabili de aceste decizii, să se decidă cât mai repede.

CITEŞTE ŞI: Alexandru Rafila, despre regulile valabile în România pentru sărbătorile de iarnă: Nu vor fi măsuri stupide, dar…

E adevărat, este o măsură impopulară, este o măsură care a născut foarte multe zbateri, am primit cu toții sute de mesaje, chiar mesaje de amenințare. Este o măsură care cu siguranță va genera proteste, dar cred că este o măsură corectă până la urmă, pentru că prin ceea ce a trecut acest popor, prin această catastrofă sanitară, cred că suntem datori cu toții reprezentând interesul public, să încercăm să o limităm”, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns