Multinaționalele din România vor fi impozitate cu 15% din profit

Multinaționalele din România vor fi impozitate cu 15% din profit

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat că pregătește impozitarea cu 15% a profitului multinaționalelor din România. Măsura ar putea fi implementată din 2023, a spus Câciu.

Adrian Câciu a făcut anunțul marți seara, după ce a participat la ședința Consiliului de Afaceri Economice și Financiare.

„Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul Afaceri Economice și Financiare (Ecofin) unde am transmis un mesaj clar: România pregătește transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră este să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar începând cu 1 ianuarie 2023”, a anunțat ministrul de Finanțe, pe Facebook.

La Bruxelles, Adrian Câciu a vorbit cu comisarul european pentru economie despre măsurile pe care le pregătește Guvernul Ciucă.

„Mai ales în contextul actualei crize energetice, suntem datori să ne asigurăm că marile corporații care activează pe piața locală plătesc o marjă corectă de impozit, adaptată afacerilor de miliarde de euro pe care le fac în România. De aceea, i-am spus comisarului european pentru economie, dl Paulo Gentiloni că această țintă vine în continuarea unei alte priorități a Guvernului, aceea de a micșora semnificativ în acest an deficitul fiscal de TVA și de a reduce evaziunea fiscală. Vrem să avem resurse pentru ca prioritățile de investiții ale României care beneficiază în anul 2022 de o anvelopa de 6,7% din PIB să fie finanțate în mod structural”, a explicat ministrul Câciu.

CITEȘTE ȘI: Scoția elimină restricțiile după o „scădere semnificativă” a numărului de cazuri noi de Covid-19

Aceste măsuri sunt juste și necesare atât economic, cât și social, este concluzia ministrului de Finanțe, conform Mediafax.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Multinaționalele din România vor fi impozitate cu 15% din profit

  1. In sfirsit se face ceva.
    De zeci de ani transfera profitul din tarile in care il realizeaza.
    Numai sa nu intervina alte cozi de topor, cum s-a mai intimplat in trecut cind au fost astfel de initiative !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *