Scoția elimină restricțiile după o „scădere semnificativă” a numărului de cazuri noi de Covid-19

Scoția elimină restricțiile după o „scădere semnificativă" a numărului de cazuri noi de Covid-19

Cluburile de noapte se redeschid în Scoția, se reiau marile evenimente de interior și se renunță la regulile de distanțare socială. Modificările vor intra în vigoare începând de luni, 24 ianuarie, după o „scădere semnificativă” a numărului de cazuri noi, anunță BBC.

Cu toate acestea, oamenilor li se cere în continuare să lucreze de acasă și să facă teste înainte de a se întâlni cu alte persoane.

De asemenea, va fi eliminată recomandarea ca adulții să nu se întâlnească cu mai mult de trei familii simultan. Se elimină și restricțiile privind sporturile de contact în interior.

Premierul Nicola Sturgeon a declarat că, deși Omicron continuă să infecteze „un număr mare de persoane”, în ultimele două săptămâni s-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de noi infecții.

În prezent, se crede că valul Omicron a atins apogeul în prima săptămână din ianuarie. Numărul persoanelor internate în spital cu acest virus este, de asemenea, în scădere.

Restricțiile privind aglomerația la evenimentele în aer liber au fost ridicate deja luni.

CITEȘTE ȘI: Concurs pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din județul Timiș

Cu toate acestea, măsurile de lungă durată, cum ar fi utilizarea măștilor de protecție în transportul public și în locurile publice închise, vor continua.

Prim-ministrul a declarat că Scoția a intrat din nou într-o fază „mai calmă a pandemiei”, dar a avertizat că există încă „o „presiune semnificativă” asupra serviciilor de sănătate, conform Mediafax.

Foto: BBC


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *