Multe şcoli timişene, tencuite cu… promisiuni

Colegiul Ungureanu

Nu a mai rămas mult timp până la începerea unui nou an şcolar, iar în unităţile de învăţământ timişene se fac de zor reparaţii şi igienizări.

Colegiul Tehnic „Ion I.C. Brătianu”, o clădire parţial revendicată de comunitatea romano-catolică, cu tencuiala căzută, este un imobil care nu face cinste Timişoarei. Potrivit Rodicăi Petroman, directoarea interimară a instituţiei de învăţământ, primăria intenţionează ca în cel mai scurt timp să reabiliteze curtea unităţii de învăţământ şi exteriorul.

Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” este o altă clădire din centrul urbei şi care se află în aceeaşi stare de degradare, dar pentru acesta există promisiuni că va fi reabilitată cu bani europeni, începând de anul viitor. De asemenea, alte unităţi de învăţământ vor fi reabilitate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2).
lucrari scoli
Este vorba de Şcoala gimnazială nr. 16, Şcoala „Vlad Ţepeş”, unde se va efectua o mansardare, şi Şcoala gimnazială nr. 25, la care se va repara acoperişul.
Şcoala gimnazială nr.30 a obţinut fonduri pentru extindere, urmând să fie ridicate două corpuri noi, lucrarea aşteptând o licitaţie. Liceul teoretic „Grigore Moisil” va intra de asemenea în reabilitare, fiind vorba de corpul de pe strada Gheorghe Doja, unde se vor amenaja încă 16 săli de clasă. Lucrări de extindere se vor executa şi la Şcoala gimnazială nr. 13, unde vor fi amenajate încă şapte săli de clasă.

Probleme de finanţare

Tot cu fonduri europene vor fi ridicate şi câteva grădiniţe. Este vorba de construirea unora la Dumbrăviţa, Beregsău Mare (comuna Săcălaz) şi la Peciu Nou. Francisc Halasz, inspectorul general-adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, ne-a declarat că în comuna Peciu Nou e nevoie şi de o şcoală nouă, pentru ca elevii să nu mai fie nevoiţi să înveţe în containere. Cu toate că proiectul clădirii există, problema încă stagnează din cauza lipsei de finanţare.

În urmă cu doi ani, prin Proiectul pentru Reforma Educaţiei Timpurii, au început lucrările la noua Grădiniţă de la Sânmihaiu Român, unitate preşcolară care nici în prezent nu a fost dată în folosinţă. De asemenea, cei de la inspectorat au propus, tot printr-un astfel de proiect, extinderea Grădiniţei cu program prelungit nr. 8 şi a celei cu program normal nr. 30.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns