Moldova a ales Occidentul: „Este victoria onestităţii împotriva hoţiei”

Moldova a ales Occidentul: "Este victoria onestităţii împotriva hoţiei"

Republica Moldova a votat cu gândul la Occident. Principalul partid proeuropean a câştigat majoritatea parlamentară. Formaţiunea condusă de preşedinta Maia Sandu a obținut peste 52% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate, aproape dublu faţă de rivalii din blocul socialist. Premierul României şi-a anunţat susţinerea pentru noul guvern de la Chişinău, confotm observatornews.ro.

Partidul Acţiune şi Solidaritate 52,72%. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor 27,24%.

Sunt rezultate care indică în mod clar direcţia aleasă de vecinii de peste Prut. Igor Grosu, preşedinte PAS: „Este victoria onestităţii împotriva hoţiei. Este victoria cetăţenilor Republicii Moldova împotriva corupţiei. Asta este cea mai mare victorie”.

Doar 3 dintre cele 20 de formaţiuni politice înscrise au depăşit pragul neceasar pentru a intra în Parlament. Partidul Acțiune și Solidaritate va primi 63 din cele 101 de mandate. Un vis devenit realitate pentru preşedintele Maia Sandu.

Maia Sandu, preşedinte Republica Moldova: „Am votat pentru un Parlament cinstit alături de care să pot să lucrez”. La 8 luni de la câştigarea alegerilor, şeful statului va avea sprijinul Parlamentului pentru iniţiativele pro-europene în domeniul justiţiei şi administraţiei publice.

Foto: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns