Modernizarea infrastructurii rutiere, mană cerească pentru comunele de lângă Timişoara

Modernizarea infrastructurii rutiere, mană cerească pentru comunele de lângă Timişoara

Localităţile limitrofe Timişoarei vor cunoaşte o dezvoltare şi mai puternică, începând chiar din acest an. Principalul motiv de optimism este dat de lucrările ample care se realizează la infrastructura rutieră, înnoiri care vor degrava traficul, vor creşte numărul locuitorilor şi al construcţiilor executate şi vor atrage mai mulţi investitori.

Un foarte mare impact ar trebui să se resimtă în localităţile Sânandrei şi Sânmihaiu Român, unde se vor demara lucrări cu un impact deosebit. Astfel, drumul Timişoara-Sânandrei va fi lărgit la patru benzi, investiţia fiind acum în faza studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

Acest tronson va avea şi piste de biciclete, proiectul fiind inclus pe lista de investiţii a Consiliului Judeţean Timiş. Este de aşteptat ca anul acesta să se scoată la licitaţie execuţia lucrărilor.

O dezvoltare puternică ar trebui să se resimtă şi în comuna Sânamihaiu Român dar şi în localităţile aparţinătoare, datorită modernizării drumului care leagă comuna de Timişoara, pe la Fabrica de Zahăr. Transformări spectaculoase se vor produce şi pe tronsoanele dinspre Dumbrăviţa-Giarmata şi Moşniţa Nouă.

Ambele vor fi lărgite la patru benzi, lucrările urmând a fi demarate chiar în această primăvară. Astfel, drumul care leagă Timişoara de Autostrava Vestului, prin Dumbrăviţa, va avea o lungime de 12 kilometri, valoarea lucrărilor fiind de 52 de milioane de lei. În primăvară vor începe lucrările la primul lot, cel de la racordul cu centura Timişoarei, până la autostradă.

„Acesta este unul dintre cele mai aglomerate şi cu siguranţă va aduce multe beneficii”, spune Nicolae Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Şi drumul Timişoara-Moşniţa Nouă va fi lărgit la patru benzi, luna viitoare urmând a fi anunţat câştigătorul licitaţiei, pentru ca imediat să demareze lucrarea, care se anunţă una foarte spectaculoasă: vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete, iluminat public pe întreg traseul, vor fi plantaţi 1.000 de arbori şi se vor amenaja accese către străzile laterale.

O altă intrare în oraş care va fi modernizată este cea dinspre Peciu Nou, care va intra într-o amplă reabilitare în acest an. Iată, aşadar, suficiente premise pentru o dezvoltare şi mai accentuată a comunelor limitrofe Timişoarei, infrastructura rutieră fiind, după cum bine se ştie, decisivă în astfel de situaţii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Modernizarea infrastructurii rutiere, mană cerească pentru comunele de lângă Timişoara

Lasă un răspuns