Modernizarea drumurilor constituie o prioritate într-o comună timişeană

tomesti 3

În comuna timișeană Tomești, se află în curs execuția drumului de exploatație agricolă pe care se va putea ajunge până în apropierea punctului triplu în care se întâlnesc limitele județelor Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Din cei opt kilometri, cât are acesta, cinci sunt deja finalizați.

CITEŞTE ŞI: Un copil beat la volan a provocat un accident groaznic. Pe scaunul din dreapta, alt copil

De menționat, pentru iubitorii rulatului pe serpentine că aici vor avea parte de opt astfel de șerpuiri în pantă. Investiția este realizată, conform viceprimarului Sergiu Muntean (foto), din fonduri europene din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), obținute prin intermediul Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), în valoare de un milion de euro.

sergiu muntean viceprimar tomestiLucrările se vor încheia în cel mult o lună-două. Un alt proiect de modernizare a drumurilor, finanțat de asemenea din fonduri europene în valoare de un milion de euro, vizează atât realizarea de căi de legătură între localități, cât și asfaltări de străzi.

Se vor moderniza două drumuri comunale, între satele aparținătoare Luncanii de Jos, Luncanii de Sus și limita comunei vecine Fârdea și între Tomești și Curtea, precum și mai multe străzi și străduțe, în total 7,2 kilometri de carosabil.

CITEŞTE ŞI: Sală de sport şi bazin didactic, într-o localitate de lângă Timişoara

Mai notăm și faptul că o altă investiție din aceeași categorie, respectiv, modernizarea DC 114 Balotești-Jupânești-Făget în lungime de 3,6 kilometri a fost finalizată în decembrie 2018.

Până în prezent, pe teritoriul comunei, lungimea străzilor asfaltate este de 17 kilometri.

Toate aceste proiecte au, în viziunea edililor, un dublu scop: scurtarea distanțelor prin drumuri alternative și extinderea rețelei rutiere de interes turistic, avându-se în vedere că, în estul județului, sunt concentrate localitățile cu cel mai mare potențial în acest domeniu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *