Modernizarea drumurilor comunale, o prioritate în sudul județului Timiș

În comuna Denta, edilii și-au făcut o prioritate din modernizarea drumurilor comunale.

Cum însă acest obiectiv costă și unitatea teritorială nu are resursele necesare, ei au cerut sprijin financiar de la guvern și l-au primit.

Mai întâi au obținut trei finanțări, una pentru sistemul de alimentare cu apă, alta pentru drumuri și ultima pentru canalizare și stația de epurare.

Dacă ne referim strict la carosabil, atunci trebuie spus că proiectul prin care s-au asfaltat cei 3,9 kilometri de pe drumul comunal care leagă Denta de Breștea, aflat în curs de finalizare, a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I.

Urmează o altă investiție, de astă dată referitoare la străzi. Finanțarea de peste 15 milioane de lei are aceeași sursă, fiind obținută în etapa a doua a aceluiași program guvernamental.

Prin acest nou obiectiv se vor asfalta străzile din trei localități componente ale comunei, respectiv Denta, Breștea și Rovinița Mare.

Practic, la finalizarea investiției comuna Denta va atinge în materie de drumuri standardul pe care comunitățile din aceste sate și l-au dorit de multă vreme.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns